Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Αλβανός Δημοσιογράφος: «Ο Κολοκοτρώνης Ήταν Αλβανός Και Το Όνομά Του Είναι Τεοντόρ Κολοκοτρόνι»

«Ο Κολοκοτρώνης (Τεοντόρ Κολοκοτρόνι), ο «Αλβανός» αυτός επονομαζόμενος Αρβανίτης, μιλούσε αρβανίτικα, από τα οποία προέρχονται άμεσα τα σημερινά αλβανικά. Το πραγματικό επώνυμο του Κολοκοτρώνη ήταν το αρβανίτικο Τσεργκίνι.» γράφει σε μεγάλη αλβανική εφημερίδα ο δημοσιογράφος..

Πριν από λίγο καιρό ο Έντι Ράμα είχε αναφέρει πως η Ακρόπολη διασώθηκε από έναν Αλβανό. Η φιλοκυβερνητική  εφημερίδα του Έντι Ράμα «ΤΕΜΑ» ιδιαίτερα διάσημη για τα ανθελληνικά της δημοσιεύματα, σε άρθρο της επισημαίνει ότι ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ήταν Αλβανός.
Η εν λόγω εφημερίδα στους Βορειοηπειρώτες έχει γίνει γνωστή και από τα ανθελληνικά άρθρα εναντίον του Ελληνισμού της Χιμάρας, τα οποία φέρουν την υπογραφή του ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ) Παναγιώτη Μπάρκα.
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (1770-1843), αρχιστράτηγος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, Ελευθεροτέκτονας και μέλος της Φιλικής Εταιρείας με τον βαθμό του «Αρχιερέα των Ελευσινίων» ήταν ένας ακραιφνής πατριώτης, θαυμαστής της αρχαίας Ελλάδας και των Ελλήνων προγόνων του.

Η αφοσίωσή του στην πατρίδα απαράμιλλη, η αγάπη του στο έθνος μοναδική. Όπως ο ίδιος διηγείται στα απομνημονεύματά του, αναφορικά με την άλωση της Τριπολιτσάς από τις στρατιωτικές δυνάμεις του, «όταν έμβηκα εις την Τριπολιτσά, με έδειξαν τον Πλάτανο εις το παζάρι όπου εκρέμαγαν τους Έλληνας. Αναστέναξα και είπα: «Άιντε, πόσοι από το σόγι μου και από το έθνος μου εκρεμάσθηκαν εκεί», και διέταξα και το έκοψαν».
Για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη το σόι του και το έθνος του ήταν οι Έλληνες. Οι Αλβανοί ωστόσο έχουν μια διαφορετική άποψη!

Ο Αλβανός δημοσιογράφος Αστρίτ Λουλούσι (Astrit Lulushi), σε άρθρο του στη φιλοκυβερνητική εφημερίδα TEMA,υποστήριξε πως ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ήταν… Αλβανός.

Ο Αστρίτ Λολούσι, ο οποίος δουλεύει και στην αλβανόφωνη εκπομπή της «Φωνής της Αμερικής», αναφέρει τα ακόλουθα:

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης είτε ο Γέρος του Μοριά, γεννήθηκε το 1770, ήταν αρβανίτικης καταγωγής, μεγάλωσε σε αρβανίτικο περιβάλλον και είχε αδελφοποιτούς τους Μάρκο Μπότσαρη και Αλή Φαρμάκη. Οι στρατιώτες του Κολοκοτρώνη, συνεχίζει η αλβανική εφημερίδα, ήταν Αρβανίτες, από το Μοριά ή από την Τσαμουριά.
Ο Κολοκοτρώνης (Τεοντόρ Κολοκοτρόνι), γράφει η εφημερίδα, ο «Αλβανός» αυτός επονομαζόμενος Αρβανίτης, μιλούσε αρβανίτικα, από τα οποία προέρχονται άμεσα τα σημερινά αλβανικά. Η Ελλάδα, συνεχίζει, είχε 9 Πρωθυπουργούς αρβανίτικης καταγωγής, έναν Πρόεδρο και έναν δικτάτορα (τον Πάγκαλο). Το πραγματικό επώνυμο του Κολοκοτρώνη, γράφει, ήταν το αρβανίτικο Τσεργκίνι.
Το επώνυμο της οικογένειας Κολοκοτρώνη ήταν «Τζεργίνης» και όχι Τσεργκίνι. Γενάρχης της οικογένειας ήταν ο Τριανταφυλλάκος Τζεργίνης. Οι Αλβανοί, όπως είναι γνωστό, δεν τα πάνε καλά πάνω από δισύλλαβα, πόσο μάλλον με τα τρισύλλαβα ή τα εξασύλλαβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: