Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Πράσινο φως για τις συνδέσεις της Ιόνιας με Πρέβεζα και Κακαβιά

Με την δημοσίευση πρόσκλησης ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ δίνεται πράσινο φως για την οδική σύνδεση της Ιόνιας με την Πρέβεζα, ενδεχομένως και για την επέκταση μέχρι την Κακαβιά.
Το πρώτο βήμα με την συγκεκριμένη προκήρυξη γίνεται από την Περιφέρεια Ηπείρου και απομένει να ακολουθήσει το Υπουργείο Υποδομών καθώς και τα δύο έργα μπορούν να ολοκληρωθούν μόνο και με την δική του χρηματοδοτική συμμετοχή.
Στην σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας αναφέρεται:
«Έργα και υποδομές διασύνδεσης με το Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών εντάσσονται στην πρόσκληση «Έργα υποστήριξης ΔΕΔ-Μ – Υποδομές διασύνδεσης», που με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη, δημοσιεύει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Ήπειρος 2014-2020.
Στο πλαίσιο της πρόσκλησης - συνολικού προϋπολογισμού 25.000.000 ευρώ – μπορούν να χρηματοδοτηθούν έργα οδοποιίας, που αφορούν σε χάραξη νέων οδικών τμημάτων του Εθνικού και Επαρχιακού Δικτύου, σε παρεμβάσεις ανακατασκευής / αναβάθμισης των ανωτέρω δικτύων, ώστε να επιτυγχάνεται η αδιάλειπτη σύνδεση της υποδομής με τα ΔΕΔ-Μ, ή η οδική παράκαμψη των αστικών περιοχών, για να διευκολύνονται οι κυκλοφοριακές ροές μεγάλων αποστάσεων στο διευρωπαϊκό δίκτυο και να εκλείπουν σημεία συμφόρησης, ή η ανάπτυξη ζεύξεων μεταξύ περιφερειών, ή ζεύξεων διασυνοριακών.
Δυνητικοί δικαιούχοι της πρόσκλησης είναι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, και η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Ηπείρου.
Οι προτάσεις υποβάλλονται από τις 30/04/2020 (08:00) έως τις 30/12/2020 (14:00)».

Δεν υπάρχουν σχόλια: