Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

ΣΟΚ:Τούρκοι θυσιάζουν αρνιά για να σωθούν από την πανδημία


Οι μουσουλμάνοι στη νοτιοανατολική Τουρκία θυσιάζουν αρνιά και προσεύχονται για θεραπεία

Οι κάτοικοι της νοτιοανατολικής επαρχίας Hakkari της Τουρκίας έχουν θυσιάσει 180 αρνιά ως μέρος ενός ισλαμικού τελετουργικού για να παρέχουν φαγητό σε όσους έχουν ανάγκη, ενώ οι συμμετέχοντες προσεύχονται για τον τερματισμό της πανδημίας του κορωνοϊού, ανέφερε η εφημερίδα Yeni Şafak .
Η θυσία και η προσφορά βοηθάει να κρατηθούν οι καταστροφές μακριά”, ανέφερε στην Yeni Şafak ο Hakkı Töre, πρώην νομοθέτης και όπως λέει. “Η χώρα μας είναι στη μέση μιας δίκης”.
Το τελετουργικό διεξήχθη σε επτά πόλεις στην πλειοψηφική κουρδική επαρχία και το κρέας διανεμήθηκε στους άπορους σε κοντινά χωριά, δήλωσε ο Τόρε στην Yeni Şafak.
Ο Τούρκος υπουργός Υγείας Fahrettin Koca ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο αριθμός των νέων περιπτώσεων κορωνοϊού είχε αυξηθεί κατά 2.069, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των διαγνωσμένων ατόμων να ανέρχεται σε 5.698. Ο αριθμός των θανάτων ανθρώπων με τον ιό στην Τουρκία αυξήθηκε σε 92, αφού 17 άνθρωποι πέθαναν την Παρασκευή.
Οι άνθρωποι στην Τουρκία έχουν καταφύγει σε διαφορετικά μέτρα για να εμποδίσουν την εξάπλωση του COVID-19, από προσευχές μέχρι τις παραδόσεις μέσω drone…
Αισιόδοξος ότι η Τουρκία θα ξεπεράσει το ξέσπασμα της πανδημίας σε χρονικό διάστημα δύο-τριών εβδομάδων εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: