Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Ζημιές στον ορεινό όγκο του Δήμου Πρέβεζας από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 5,6 Ρίχτερ



Ζημιές και στο Δήμο της Πρέβεζας προκάλεσε η ισχυρή σεισμική δόνηση των 5,6 Ρίχτερ η οποία σημειώθηκε σήμερα λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα στην περιοχή Καναλακίου Πάργας. Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην πόλη της Πρέβεζας ωστόσο τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφηκαν στον ορεινό όγκο της Δ.Ε Λούρου...
Διακοπή κυκλοφορίας από κατολισθήσεις αλλά και βλάβες στην ηλεκτροδότηση από πτώσεις στύλων της ΔΕΗ σημειώθηκαν κυρίως σε Ρεματιά, Κοτσανόπουλο, Σφηνωτό και Σκιαδά όπου υπήρξαν και ζημιές σε κεραμοσκεπές και τοιχοποιίες κατοικιών.
Στη Δ.Ε Ζαλόγγου τα προβλήματα επικεντρώθηκαν σε κατολίσθηση που έγινε αφορμή να διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία στο δρόμο της Καστροσυκιάς ενώ αναφέρθηκαν ρωγμές σε μια κατοικία στο Χειμαδιό.
Συνεργεία του Δήμου μαζί με τους αρμόδιους αντιδημάρχους και τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων βρίσκονται από νωρίς το πρωί στα σημεία που “χτυπήθηκαν” περισσότερο από το πέρασμα του Εγκέλαδου.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος σε δήλωσή του ανέφερε:
Η ισχυρή σεισμική δόνηση προκάλεσε αρκετά προβλήματα στον ορεινό όγκο του Δήμου μας. Οι παρεμβάσεις μας επικεντρώθηκαν στη διάνοιξη δρόμων , την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και γενικότερα των βασικών υποδομών ενώ σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσει η καταγραφή των ζημιών σε κατοικίες.
Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την πιθανή κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης”.




Δεν υπάρχουν σχόλια: