Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018

Να πάρουν ξεκάθαρη θέση για τους "Τσάμηδες" οι φορείς του Ελληνισμού της Β. Ηπείρου...


Όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα και με δεδομένη την προκλητικότητα των "Τσάμηδων", αλλά και τα "ανοιχτά παράθυρα" διεκδικήσεων, που αφήνει η αλβανική κυβέρνηση, σε βάρος της Ελλάδας για το "Τσάμικο", έχουν χρέος, ηθικό και πολιτικό, οι φορείς του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα. Το έκαναν τόσο το ΚΕΑΔ του βουλευτή Βαγγέλη Ντούλε, όσο και η "Ομόνοια". Έλληνες όμως στην καταγωγή βουλευτές του Αλβανικού Κοινοβουλίου, δεν το έχουν κάνει. Όπως δεν το έχει πράξει ούτε το ελληνικό κόμμα "ΜΕGA".
 Αν θεωρούν ότι οι "Τσάμηδες" έχουν "δίκαιο" ας το δηλώσουν. Δεν είναι κακό να εκφράσει κανείς τη θέση του. Όμως το... κρυφτούλι, σε μια προσπάθεια να "τα έχουν με όλους καλά", και με τα ακραία στοιχεία στην Αλβανία, στο πλαίσιο εκλογικών συνεργασιών, αλλά και με τους νουνεχείς, που ζητούν και επιδιώκουν την ειρήνη και τη φιλία ανάμεσα στους δύο λαούς, δεν μπορεί να συνεχιστεί. 
Επίσης δεν ερμηνεύεται ως θετική ενέργεια η εκπροσώπηση στην ανθελληνική εκδήλωση των "Τσάμηδων" στην Τζάρα του δήμου Αγίων Σαράντα από Έλληνα αυτοδιοικητικό αξιωματούχο, στέλεχος του "ΜΕGA". Ήθελε η δήμαρχος των Αγίων Σαράντα να δώσει "παρών" ο δήμος στην εκδήλωση, γιατί συμπράττει ο συνδυασμός της με τους "Τσάμηδες"; Καλώς. Αλλά ας πήγαινε κάποιος άλλος ως εκπρόσωπός της.  

http://katoci.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: