Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Σιστρούνι, οδική σύνδεση και έργα στον Αχέροντα

Με την καθιερωμένη εκδήλωση, στις πηγές Αχέροντα, τιμήθηκε η μνήμη της Μάχης Σιστρουνίου, σύμβολο αγώνα για την ελευθερία στην περιοχή της Λάκκας Σουλίου.
Την εκδήλωση οργάνωσε ο Δήμος Δωδώνης σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Σιστρουνίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο "οι Πελαζιοί".
Ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και συστράτευσης όλων των δυνάμεων, ώστε αφενός να υπάρξει ενδυνάμωση της αλληλεγγύης την οποία έχει ανάγκη η κοινωνία και αφετέρου να δρομολογούνται λύσεις σε προβλήματα της περιοχής.



Ως παράδειγμα συστράτευσης δυνάμεων και συνεργασίας ανέφερε το κοινό υπόμνημα των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων και του Δήμου προς την Περιφέρεια Ηπείρου προκειμένου να ολοκληρωθεί ο δρόμος Τύριας- Σιστρουνίου.
Αποτέλεσμα αυτής της δίκαιης και τεκμηριωμένης διεκδίκησης ήταν η έγκριση ποσού 3,5 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια και η επίσπευση των διαδικασιών για την δημοπράτηση του τμήματος από το Ζωτικό μέχρι την Μπεστιά.
Η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου οδικού άξονα, όπως τόνισε ο Δήμαρχος, δίνει γρήγορη και κυρίως ασφαλή πρόσβαση στην Εγνατία Οδό, αίτημα που είχε τεθεί από τις αρχές της δεκαετίας του 2000.
Παράλληλα ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα "Ολοκληρωμένων Παρεμβάσεων στην περιοχή του μυθικού Αχέροντα" στο οποίο εντάχθηκε και ο Δήμος Δωδώνης με τις τοπικές κοινότητες Μπεστιάς, Σιστρουνίου, Ρωμανού, Αλεποχωρίου Μπότσαρη, Παλαιοχωρίου Μπότσαρη, Σεριζιανών και Δερβιζιάνων.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι μεσοπρόθεσμο και ωριμάζει έργα που αναπτυχθούν στην περιοχή αυτή. Σκοπός είναι η βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής στηριγμένη στην ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού υψηλής ποιότητας, με σεβασμό στο ιδιαίτερο περιβάλλον της και με ανάδειξη του μοναδικού πολιτιστικού της ενδιαφέροντος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: