Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Τιμήθηκαν τα θύματα της μαρτυρικής Μουσιωτίτσας.

Με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες και υπό την βαριά σκιά της τραγωδίας που εκτυλίσσεται στην Αττική, ο Δήμος Δωδώνης τίμησε τα 152 θύματα της μαρτυρικής Μουσιωτίτσας.
Το μνημόσυνο και την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος ενώ στις εκδηλώσεις παρέστησαν εκπρόσωποι των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, οι βουλευτές Γιάννης Καραγιάννης και Κώστας Τασούλας, ο ευρωβουλευτής Επαμεινώνδας Μαριάς, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων Γιώργος Λαζουράς, η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραίμη, ο Πρύτανης Γιώργος Καψάλης και άλλοι.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το προσκλητήριο νεκρών και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των πεσόντων.
Ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην μεγάλη τραγωδία που ζει η χώρα τις ημέρες αυτές.

"Οι πυρκαγιές που χτύπησαν με ένταση την Αττική, οι εικόνες της πυρωμένης Ραφήνας που έκαναν τον γύρο του κόσμου, μας κάνουν συμμέτοχους στο δράμα εκατοντάδων συνανθρώπων μας.
Ο Δήμος Δωδώνης εκφράζει τα συλλυπητήρια του για τους δεκάδες νεκρούς και την αλληλεγγύη του στις πληγέντες.
Θα σταθούμε αρωγός και στον Δήμο Ραφήνας, με τις δικές μας μικρές οικονομικές δυνατότητες.
Υπό την βαριά σκιά λοιπόν μιας τραγωδίας που είναι σε εξέλιξη τιμούμε σήμερα τα θύματα μιας τραγωδίας που γράφτηκε πριν από 75 χρόνια", τόνισε.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος ανέγνωσε την ομιλία που απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: