Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Πρέβεζας δεν τρομοκρατούνται, ούτε υποκύπτουν σε εκβιασμούς και πιέσεις....Σύλλογος Εργαζομένων                                       
στους Ο.Τ.Α  Α΄ βαθμού                                Πρέβεζα , 27-07-2018
των Δήμων Ν. Πρέβεζας                               

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΕΣΕΙΣ

Τις τελευταίες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας δημοσιεύματα τα οποία συνοδεύονται από «φήμες» και «διαδόσεις» που βάλουν ευθέως κατά τριών συναδέλφων μας εργαζομένων του Δήμου Πρέβεζας.
Τα δημοσιεύματα είναι υποκινούμενα, κατασκευασμένα και προβοκατόρικα και αποκλειστικό στόχο έχουν να εκφοβίσουν και να εκβιάσουν τους εργαζόμενους προκειμένου να εκτελέσουν πλημμελώς τα καθήκοντά τους.
Το Σωματείο έχει ενημερωθεί για το ζήτημα της παραλαβής του έργου «ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΑΚΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2018 ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ 1-6-2018 ΕΩΣ 30-6-2018» και ενώ ο ιδιώτης εργολάβος δεν προσκομίζει παραστατικά από τα οποία να προκύπτει ότι έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, παρόλα αυτά, πιέζονται οι συνάδελφοί μας να υπογράψουν εν λευκώ οριστικό πρωτόκολλο - παράδοσης παραλαβής προκειμένου ο ιδιώτης να εισπράξει για μόλις ένα μήνα το ποσό των 87.500 ΕΥΡΩ!!!.
Καλούμε την Δημοτική αρχή να επέμβει άμεσα και να προστατεύσει τους εργαζόμενους από την άθλια, απαράδεκτη και παράνομη επίθεση που γίνεται εις βάρος τους.
Δηλώνουμε ότι θα σταθούμε εμπόδιο στις παράνομες ορέξεις και διαθέσεις καθενός που στα πλαίσια του κέρδους στρέφεται κατά εργαζομένων του Δήμου Πρέβεζας εκβιάζοντάς τους με διάφορες μεθόδους.
Η συκοφάντηση που μεθοδεύεται με τη χρήση όρων «ευθυνόφοβοι» και «τυπολάτρες» είναι απαράδεκτη και δεν θα περάσει.
Αν κάποιοι νομίζουν ότι βρίζοντας, λασπολογώντας και συκοφαντώντας τους εργαζόμενους χαρακτηρίζοντάς τους με τις ως άνω φράσεις, θα τους αναγκάσουν να λειτουργήσουν ενάντια στη συνείδηση τους, κάνουν μεγάλο λάθος. Θα βρουν ενωμένους ως μια γροθιά απέναντί τους, τους εργαζόμενους του Δήμου αλλά και τους δημότες.
Αν «τυπολάτρης» και «ευθυνόφοβος» είναι ο εργαζόμενος που πασχίζει για την διαφύλαξη του δημοσίου χρήματος, ΝΑΙ τότε είμαστε «τυπολάτρες».
Αν «τυπολάτρης» και «ευθυνόφοβος» είναι ο εργαζόμενος που αγωνίζεται για την διαφάνεια και την τήρηση της νομιμότητας και απαιτεί να γίνει έλεγχος για την τήρηση των όρων μιας σύμβασης, τότε ΝΑΙ είμαστε «τυπολάτρες».
Πλανώνται πλάνη οικτρά όσοι νομίζουν ότι με λιβελογραφήματα και κιτρινισμούς τέτοιου τύπου θα κάμψουν το ηθικό και τη συνείδηση των εργαζομένων του Δήμου Πρέβεζας.
Να σταματήσουν άμεσα να συμπεριφέρονται με τρόπο απαράδεκτο και αυταρχικό σε εργαζόμενους που προσπαθούν να κάνουν σωστά την δουλειά τους για την οποία προσλήφθηκαν ,όταν σε μια περίοδο με τραγικές ελλείψεις προσωπικού καταβάλουν τεραστία προσπάθεια να ανταποκριθούν στις ανάγκες της υπηρεσίας ,και των δημοτών.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο Πρόεδρος
Μισηρλης Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: