Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018

Μνήμες από την παλαιά ζωή στο Πόποβο, ξαναζωντάνεψαν στο χωριό...


Σε μια πολύ καλά οργανωμένη εκδήλωση του δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου Ποποβιτών και του δήμου Σουλίου, όπου συμμετείχαν πολλά άτομα, ξαναζωντάνεψαν μνήμες από τη ζωή στο Πόποβο, μέσα από παλαιές, κατάλληλα επιλεγμένες, φωτογραφίες. Το χωριό αυτό και μεγάλη ιστορία έχει, αλλά και πλούσια παράδοση. Καθώς και δημιουργικούς ανθρώπους, που όπου και αν βρίσκονται, το χωριουδάκι τους το κουβαλάνε ως θησαυρό στην καρδιά τους και το αποδεικνύουν αυτό στην πράξη. 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο καθοριστικός ρόλος της γενέθλιας γης στην ποίηση του  Γιάννη Ζαρκάδη, που διδάσκει μοριακή βιολογία στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει διακριθεί στο χώρο της επιστήμης και των γραμμάτων, που  την ποιητική του συλλογή "Μελισσόχορτο"  παρουσίασε ολοκληρωμένα ο φιλόλογος και ποιητής Αποστόλης Ζώτος.  
Χαιρετισμό απηύθυνε η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη, που αναφέρθηκε στην πολυσύνθετη και συναισθηματική προσωπικότητα του κ. Ζαρκάδη, ο οποίος διάβασε το ποίημά του το "Μελίσσι". Στην παρέμβασή του ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποπόβου Δημήτριος Κουτούπης, ζήτησε από το δήμο Σουλίου να ανακαινιστεί και να παραχωρηθεί προς χρήση στο χωριό ως πνευματικό κέντρο το παλαιό δημοτικό σχολείο. Παρόμοιες πρωτοβουλίες, σαν η συγκεκριμένη εκδήλωση στο Πόποβο, βοηθούν σημαντικά να μη σκεπάσει η λησμονιά τα χωριά της Θεσπρωτίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: