Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Σύμφωνα με το www. aftodioikisi.gr δεν φλερτάρει-επί του παρόντος- με λουκέτο ο δήμος Πρέβεζας...

Δεν φλερτάρει-επί του παρόντος- με λουκέτο ο δήμος Πρέβεζας...

Ο Δήμος Αχαρνών δεν μπορούσε να λειτουργήσει λόγω χρεών και κυρίως να αποδώσει τη μισθοδοσία των εργαζόμενων και έβαλε λουκέτο.Έβαλε λουκέτο και εξέπεμψε SOS. Το «σωσίβιο» το έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών με προκαταβολή από τους ΚΑΠ. Και πλέον, τουλάχιστον αυτό το μήνα, «ξανακολύμπησε». Ωστόσο, έξι ακόμη δήμοι φαίνεται να βαδίζουν στα χνάρια του Δήμου Αχαρνών, καθώς «φλερτάρουν» επικίνδυνα με το λουκέτο ελλείψει ρευστού. Και σύμφωνα με το Autodioikisi.gr στους 6 δήμους που βαδίζουν στα χνάρια του Δήμου Αχαρνών, δεν συμπεριλαμβάνεται ο δήμος Πρέβεζας.

, αλλά υπάρχει στο σχετικό δημοσίευμα Ηπειρώτικο ενδιαφέρον, αφού στη λίστα των 6 υπάρχει ο δήμος Ηγουμενίτσας. Επί του παρόντος,. παρότι μιλάμε σίγουρα για ευμετάβλητες καταστάσεις ο δήμος Πρέβεζας δεν έχει τόσο οξύ πρόβλημα, όπως έχουν άλλοι 6 δήμοι της χώρας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους δήμους Αίγινας, Ηγουμενίτσας, Καρδίτσας, Περάματος, Τήλου και Τρικκαίων. Πλην της Ηγουμενίτσας που κατέβαλε τη μισθοδοσία Σεπτεμβρίου με καθυστέρηση, οι υπόλοιποι ήταν στην «κόκκινη λίστα» της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, καθώς δεν είχαν πληρώσει το 15νθημερο Σεπτεμβρίου για τους μόνιμους και αορίστου χρόνου υπαλλήλους.

Δ. Αίγινας: Σε δοκιμασία για την επιβίωση
Όπως σημειώνει στην ιστοσελίδα ο δήμαρχος Σάκης Σακιώτης ο δήμος έχει καταθέσει τη μισθοδοσία του Σεπτεμβρίου, αλλά για τον Οκτώβριο βάζει μια άνω τελεία. «Κάθε ημέρα είναι μια καινούργια δοκιμασία», σημειώνει ο δήμαρχος, υπογραμμίζοντας πως η δεύτερη δόση από τα 35 εκατ. ευρώ ΠΟΕ (δόση Οκτωβρίου) «δε σώζει την κατάσταση».

Δ. Αχαρνών: Παράταση ζωής ενός μήνα
Ο Δήμος Αχαρνών ήταν ο πρώτος που έβαλε επίσημα λουκέτο, καθώς είχε απλήρωτους τους εργαζομένους του από τα μέσα Αυγούστου. Τελικά πήρε προκαταβολή από τους ΚΑΠ, ύψους 960.000 ευρώ για να πληρώσει τους εργαζομένους του, αλλά ωστόσο αυτό είναι για αυτό το μήνα. Πράγμα που σημαίνει πως πάλι θα είναι «κόκκινος» τον Οκτώβριο αφού δε θα έχει χρήματα να καταβάλει τη μισθοδοσία. Μάλιστα, με ανακοίνωση της η ΠΟΕ-ΟΤΑ, τονίζει ότι «το σύνολο των εργαζομένων του δήμου συνεχίζουν να παραμένουν απλήρωτοι χωρίς να υπάρχει καν δέσμευση από τους αρμόδιους για την επίλυση του μείζονος αυτού προβλήματος» και προβλέπει ότι «την πορεία του Δήμου Αχαρνών μπορεί να ακολουθήσει η συντριπτική πλειοψηφία των δήμων, καθώς μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα οδηγούνται σε οικονομική κατάρρευση».

Δ. Ηγουμενίτσας: Λουκέτο τον Οκτώβριο. Η τελευταία φορά που θα βάλει μισθοδοσία ο δήμος είναι στις 13 Οκτωβρίου (ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι για το τελευταίο 15νθημερο του μήνα). Μετά; «Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για να δούμε τι θα κάνουμε. Ή θα παραιτηθούμε ή θα βάλουμε λουκέτο, ακολουθώντας το Μενίδι», δηλώνει ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος στην aftodioikisi.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: