Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

''Στην υγεία σας Έλληνες''. Ο Ηπειρώτης Κώστας Μήτσης παρουσιάζει τον ψηφιακό του δίσκο , την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012 στις 20:30',στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων " Φοίβος Ανωγειανάκης", Διογένους 1 -3 στην Πλάκα.


"Στην υγειά σας Έλληνες"
Κώστας Μήτσης & το συγκρότημα Επτάσημο

Universal Music Greece

Σας προσκαλούμε σε ένα παραδοσιακό μουσικό ταξίδι στην Ελλάδα με αφορμή την παρουσίαση του ψηφιακού δίσκου "Στην υγειά σας Έλληνες" από το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων "Φοίβος Ανωγειανάκης"

Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου και ώρα 20:30 στον κήπο του Μουσείου στην Πλάκα, Διογένους 1 - 3

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τη βραδιά πλαισιώνουν οι:

Κώστας Μήτσης, Τραγούδι

Βαγγέλης Παπαναστασίου, Κλαρίνο, Φλογέρα, Γκάιντα

Βαγγέλης Σαραντίδης, Βιολί

Ιάκωβος Ηλιάδης, Λαούτο
Λάζαρος Ακριβόπουλος, Κρουστά
Παναγιώτης Βέργος, Σαντούρι

Λίγα λόγια για το δίσκο όπως παρουσιάζεται στο δελτίο τύπου της Universal Music Greece:

Τα πιο δημοφιλή παραδοσιακά τραγούδια, από όλες της περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου παρουσιάζονται στη δισκογραφική κυκλοφορία της Universal Music Greece.

Το CD κυκλοφορεί σε δύο εξώφυλλα, ένα για την ελληνική αγορά με τον τίτλο "Στην υγειά σας, Έλληνες" και το άλλο για τη διεθνή αγορά με τον τίτλο "A Piece of Greece".

Η έκδοση έχει στόχο να διαδώσει και να προωθήσει την ελληνική παραδοσιακή μουσική σε μια εποχή που η ανάγκη επιστροφής στις ρίζες και στις ελληνικές αξίες είναι περισσότερο από επιτακτική. Απευθύνεται τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στους επισκέπτες - τουρίστες της χώρας μας, που θέλουν να γνωρίσουν την ελληνική μουσική παράδοση.

Θέλοντας να δείξουμε τη διαχρονικότητα και τη συνέχεια της παραδοσιακής μας μουσικής παρουσιάζουμε τα τραγούδια με τη νέα ελπιδοφόρα γενιά των παραδοσιακών καλλιτεχνών.

Ο ταλαντούχος Κώστας Μήτσης ερμηνεύει τα τραγούδια του δίσκου με ένα μοναδικό χρώμα και μέταλλο στη φωνή του, που αφενός σου θυμίζει τον παλιό τρόπο, αφετέρου προσαρμόζεται στη σύγχρονη πραγματικότητα με το δέοντα σεβασμό. Ο Κώστας Μήτσης έχει μια μακρά και λαμπρή πορεία στο χώρο της παράδοσης και συνεργασίες με γνωστούς καλλιτέχνες του χώρου. Έχει παρουσιάσει 2 δισκογραφικές δουλειές και το 2008 ερμήνευσε παραδοσιακά τραγούδια στο Ηρώδειο στην παράσταση του Λυκείου των Ελληνίδων του οποίου είναι μέλος. Επιπλέον, οργανώνει μερικές από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις αναφορικά με την παράδοση στη χώρα μας. Ασχολείται επίσης με την έρευνα και καταγραφή του ελληνικού δημοτικού χορού και τραγουδιού και προσκαλείται και κάνει διαλέξεις σε Ευρώπη, Αμερική, Καναδά και Αυστραλία 2 με 3 φορές το χρόνο.

Στη μουσική συνοδεύει το συγκρότημα "Επτάσημο", που αποτελείται από τους Βαγγέλη Παπαναστασίου στο κλαρίνο, Βαγγέλη Σαραντίδη στο βιολί, Ιάκωβο Ηλιάδη στο λαούτο και Λάζαρο Ακριβόπουλο στα κρουστά. Το συγκρότημα έχει συνεχή παρουσία 16 χρόνων στα παραδοσιακά δρώμενα της χώρας μας. Έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους γνωστότερους παραδοσιακούς καλλιτέχνες σε πλήθος μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και με το Λύκειο των Ελληνίδων και το Θέατρο Δόρα Στράτου.

Στο δίσκο συμμετέχουν επίσης οι μουσικοί: Παναγιώτης Βέργος στο σαντούρι, Αλέξανδρος Παπαδάκης στην κρητική λύρα, Ηλίας Αβραμίδης στην ποντιακή λύρα, Αδαμάντιος Μιξάκης και Ιδομενέας Καμηλάκης στο κρητικό λαούτο και ο Κώστας Πίτσος στην ακουστική κιθάρα και λαούτο.

Τη Διεύθυνση Παραγωγής έχει ο Νεκτάριος Τυράκης.

Είναι ένας δίσκος που δεν πρέπει να λείπει από κανένα ελληνικό σπίτι.

Χαρείτε τον και πείτε: "Στην υγειά σας, Έλληνες"!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: