Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Πώς από το "Νοσοκομείο Πρέβεζας με ΣΔΙΤ" φτάσαμε στο "One Day Clinic".


Μεσούσης των δημοσιευμάτων περί υποβάθμισης του Νοσοκομείου μας σε "One Day Clinic"αποφασίσαμε σήμερα να ξύσουμε πληγές. Να αναθερμάνουμε μνήμες. Να προκαλέσουμε όλους εκείνους που τότε, επί περιόδου κατασκευής Νοσοκομείου στην Πρέβεζα με ΣΔΙΤ, βγαίνανε και φωνάζανε ότι θέλουνε "Δημόσιο Νοσοκομείο" μη-αντιλαμβανόμενοι ότι αυτό, ακόμα και, με τα οικονομικά δεδομένα εκείνης της εποχής (ΠΡΟ-ΚΡΙΣΗΣ) φάνταζε ουτοπικό.

Ίσως συμφωνούμε μαζί τους ότι ο τρόπος κατασκευής του Νοσοκομείου με ΣΔΙΤ μπορεί να ήταν λάθος συνταγή. Ίσως κάποιοι "υπερασπιστές του Δημοσίου" βγούνε και πούνε την γνωστή τους καραμέλα ότι "Η υγεία είναι αγαθό δημόσιο και δεν πρέπει να αποτελεί εμπόριο".

Ίσως, ίσως ίσως...

Ας κάνουμε και εμείς μια υπόθεση εργασίας. Όπως τόσα χρόνια κάνετε εσείς κύριοι...

Ας υποθέσουμε ότι το 2008 ξεκινούσε με ΣΔΙΤ το νοσοκομείο της Πρέβεζας. Ίσως σήμερα να είχαμε νοσοκομείο σύγχρονο, ένα πραγματικό στολίδι για την πόλη μας. Ο κοσμάκης θα μπορούσε να αναζητήσει εκεί θεραπεία και δεν θα έλιωνε στους δρόμους για να πάει στα Γιάννενα ή στην Άρτα για να νοσηλευτεί. Γιατί κύριοι με το βιβλιάριο υγείας του θα μπορούσε να αναζητήσει θεραπεία στο νοσοκομείο καταβάλλοντας τα νοσήλια που θα κατέβαλε σε οποιαδήποτε άλλο νοσοκομείο.
Για τον απλό κοσμάκη δηλαδή που αναζητά θεραπεία δεν θα υπήρχε κάποια διαφορά, όπως απλοικά πίστευαν ορισμένοι ακολουθώντας την εξίσωση "Νοσοκομείο με ΣΔΙΤ= Ιδιωτικό Νοσοκομείο"

και εξηγήστε μου κάτι τώρα κάτι...

και στο τωρινό νοσοκομείο υπάρχουν ιδιωτικοί security, το κυλικείο το έχει ιδιώτης, οι προμηθευτές είναι όλες ιδιωτικές εταιρίες κτλ. Ποιά η διαφορά με το υποθετικό νοσοκομείο που θα είχαμε με το ΣΔΙΤ;
Προσοχή αναζητώ την διαφορά που θα έχει (αν υπάρχει τελικώς) για τον άρρωστο που αναζητά θεραπεία και όχι για το αν την φύλαξη ή τις προμήθειες τις κάνει ιδιώτης.
Συγχωρέστε μας για το ύφος αυτού του κειμένου. Αλλά όπως είπαμε θέλαμε να ξύσουμε πληγές.
Γιατί ορισμένοι από εκείνους που τότε φωνασκούσαν ενάντια στην κατασκευή του Νοσοκομείου (ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗ) σήμερα συμπαραστέκονται στον αγώνα των υπαλλήλων του νοσοκομείου της πόλης μας ενάντια στην υποβάθμιση του. Σχήμα οξύμωρο κύριοι...
Περιμένουμε με ανυπομονησία την τοποθέτηση σας

www.prevezaleaks.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: