Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Σε άθλια κατάσταση ο βοτανικός κήπος στην Κυανή Ακτή Πρέβεζας

Σε άθλια κατάσταση ο βοτανικός κήπος στην Πρέβεζα

Σε απόσταση αναπνοής από την Κυανή Ακτή στην Πρέβεζα, είναι ο βοτανικός κήπος. 'Ενα σαγηνευτικό σημείο που δένει ειδυλλιακά με το υπόλοιπο αισθητικό τοπίο της Κυανής Ακτής. Συνήθως είναι κλεισμένος και απαγορευτικός για το κοινό. Είχε ανοίξει για κάποιο διάστημα, κάποιοι είχαν βρωμίσει το χώρο με απορρίμματα, όμως η σημερινή του κατάσταση δείχνει έντονα τα σημάδια της εγκατάλειψης.

Την Πέμπτη 20/9/2012 βρεθήκαμε έξω από το χώρο και τραβήξαμε τις φωτογραφίες που σήμερα δημοσιεύουμε. Μάλιστα την Παρασκευή 21/9/2012 με αφορμή τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαίλης, του θέσαμε το θέμα. Πριν προλάβει να απαντήσει ο κ. δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος Πρέβεζας κ. Γιώργος Φραγκούλης μας είπε: "Μα τον καθαρίσαμε εμείς", για να τον επαναφέρουμε στην πραγματικότητα λέγοντάς του ότι έχουμε στη διάθεσή του φωτογραφικό υλικό, που απεικονίζει την άθλια κατάσταση. Για να παρενέβη ο κ. Μπαίλης και να σημειώσει: "Καταβάλαμε μία προσπάθεια και μέσα στις περικοπές δαπανών- όταν η προηγούμενη δημοτική αρχή πλήρωνε 200-300 χιλιάδες ευρώ- εμείς δεν καταβάλαμε τίποτα, προσπαθούμε με το υπάρχον προσωπικό, να ολοκληρώσουμε τις εργασίες αυτές. Έγινε και καθαρισμός, αλλά οπωσδήποτε δεν είμαστε ευχαριστημένοι."



Αν δεν ψεύδονται και ο κ. Μπαίλης και ο κ. Φραγκούλης, τότε ο... καθαρισμός στον βοτανικό κήπο πρέπει να έγινε παλιά, γιατί σήμερα έχουν ξεραθεί τα φυτά και τα δέντρα που υπάρχουν σ' αυτόν, ενώ... παρότι είναι κλειστός, υπάρχουν και σκουπίδια!


Αλήθεια είναι τόσο δύσκολο να καθαριστεί, να ευπρεπιστεί ο βοτανικός κήπος στην Πρέβεζα και να ανοίγει κάποιες ώρες της ημέρας, από μεσημέρι μέχρι απόγευμα, για το κοινό; Μπορεί στη δημοτική αρχή Πρέβεζας να οχυρώνονται και να κρύβονται πίσω από τη λέξη χρέη, όμως υπάρχουν ζητήματα της καθημερινότητας του δημότη, που δεν απαιτούνται χρήματα, αλλά δράση και η δράση φαίνεται ότι για τη σημερινή δημοτική αρχή Πρέβεζας, είναι μάλλον... άγνωστη λέξη. Ας αφήσουν το πολύ το... Κύριε... Χρέη κι ας αναλάβουν δράσεις για να βελτιώσουν την καθημερινότητα του δημότη Πρέβεζας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: