Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Στο προσκήνιο τα στρατόπεδα της Πρέβεζας...

Στο προσκήνιο τα στρατόπεδα της Πρέβεζας...

Στο προσκήνιο έρχεται και πάλι το θέμα της αξιοποίησης των στρατοπέδων του δήμου Πρέβεζας, με αφορμή την επίσκεψη του υποστράτηγου και διευθυντή της Υπηρεσίας Αξιοποίησης και Μετεγκατάστασης των Στρατοπέδων(ΥΑΜΣ) ανά την Ελλάδα, κ. Εμμανουήλ Κρασανάκη.

Ο κ. Κρασανάκης θα βρεθεί τη Δευτέρα στην Πρέβεζα για να προχωρήσει σε επιτόπιο έλεγχο και αυτοψία των στρατοπέδων της περιοχής και θα έχει και συνάντηση με τον δήμαρχο Πρέβεζας κ. Χρήστο Μπαΐλη.

Σε δηλώσεις του στο atpreveza.gr ο δήμαρχος Πρέβεζας επισήμανε πως ο ίδιος θα συνοδεύσει τον διευθυντή της ΥΑΜΣ και προτίθεται να του καταθέσει τις προτάσεις αξιοποίησης για τα στρατόπεδα της περιοχής που έχει ο δήμος σημειώνοντας πως πάγια θέση της δημοτικής αρχής είναι η οριστική απόδοση των στρατοπέδων στην Πρέβεζα και τους πολίτες της.

agios andreas

«Πάγιο αίτημα της δημοτικής αρχής Πρέβεζας και δικό μου προσωπικά είναι να παραδοθούν τα στρατόπεδα της Πρέβεζας χωρίς περαιτέρω επεμβάσεις στο λαό και την κοινωνία της πόλης μας και αυτό θα επαναλάβω στον κ. Κρασανάκη» δήλωσε ο κ. Μπαΐλης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ακόμη ουσιαστική εξέλιξη στο θέμα δεν υπάρχει.

Να θυμίσουμε ότι η πρόταση της ΥΑΜΣ προς τη δημοτική αρχή από τον περασμένο Δεκέμβριο είναι τα δύο στρατόπεδα «Δούκα» και «Αθανασιάδη» που εμπεριέχουν τα φρούρια του Αγίου Ανδρέα και του Αγίου Γεωργίου να αξιοποιηθούν για πολιτιστικούς και ιστορικούς σκοπούς από το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με το δήμο Πρέβεζας και τα άλλα δύο στρατόπεδα «Σολωμού» και «Περδίκη Πυλάδη» να επιμερισθούν έτσι ώστε ποσοστό τους να παραχωρηθεί κατά κυριότητα στο δήμο για κοινωφελείς σκοπούς και πράσινο και το υπόλοιπο να παραμείνει πολεοδομημένο στο ΤΕΘΑ.

Μάλιστα η Υπηρεσία ζητούσε από τον δήμο τις απόψεις και τις προτάσεις του για την ταχύτερη δυνατή λύση του θέματος και την αξιοποίηση των στρατοπέδων που βρίσκονται στα όρια του δήμου και έτσι από Δευτέρα αναμένουμε περαιτέρω εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: