Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Με κεντρικό σύνθημα "Φτάνει πια, ο λαός έχει φτάσει στα όριά του!"απήργησαν και διαδήλωσαν χθές στην Πρέβεζα.

"Φτάνει πια, ο λαός έχει φτάσει στα όριά του!"

Με δύο συγκεντρώσεις αλλά και με σημαντική συμμετοχή, σαφώς πολύ μεγαλύτερη από ότι στο πρόσφατο παρελθόν, πραγματοποιήθηκε χθες στην Πρέβεζα η 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Με κεντρικό σύνθημα "φθάνει πια" εκατοντάδες πολίτες πήραν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 10:30 μπροστά στο εργατικό κέντρο Πρέβεζας και στην πορεία που ακολούθησε μέχρι το κτίριο της ΔΟΥ στη Λεωφόρο Ειρήνης.


apergia12

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι της Πρέβεζας στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους για τα νέα μέτρα που λαμβάνονται και μεταξύ των άλλων στη συγκέντρωση συμμετείχαν η ΕΛΜΕ Πρέβεζας, σύλλογος Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, πρώην εργαζόμενοι στα Κλωστήρια, σωματείο χειριστών, σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων, σερβιτόρων, μαγείρων και συναφών επαγγελμάτων, σωματείο γεωπόνων, νομαρχιακοί υπάλληλοι Νομού Πρέβεζας, καθαρίστριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ΒΔ Ελλάδας, σύλλογος εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση Νομού Πρέβεζας, ΙΓΜΕ Πρέβεζας, Παράρτημα ΟΤΟΕ Πρέβεζας, σωματείο εργαζομένων ΕΤΕ, ΔΕΥΑ Πρέβεζας, σωματείο λιμένος, σύλλογος υπαλλήλων ΙΚΑ, σωματείο ΙΚΑ, σωματείο εργαζομένων στα ΕΛΤΑ, σύνδεσμος συνεταιριστικών υπαλλήλων Πρέβεζας, σωματείο αστυνομικών υπάλληλοι Ν. Πρέβεζας.

apergia17

Το πρωί οι εργαζόμενοι της περιφερειακής ενότητας Πρέβεζας πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στα κτίρια της αντιπεριφέρειας στην Πρέβεζα, ενώ η αγωνιστική παρέμβαση εργαζομένων Πρέβεζας πραγματοποίησε προσυγκέντρωση μπροστά στον ΟΤΕ και στη συνέχεια ενώθηκε με την κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο.

apergia22

«Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για να στείλουμε για μια ακόμη φορά μήνυμα στους κυβερνώντες και στην τρόικα πως φτάνει πια! Δεν αντέχουμε άλλα μέτρα, ο λαός έχει φτάσει στα όριά του!» τόνισε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας κ. Χρήστος Δημόπουλος, ενώ αγωνιστικό χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο κ. Σπύρος Παγκράτης από το δίκτυο συνδικαλιστικών ριζοσπαστικής αριστεράς και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πρέβεζας κ. Γιάννης Θεοφάνους.

apergia25

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των χαιρετισμών, ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με προορισμό το κτίριο της ΔΟΥ όπου πραγματοποιήθηκε ολιγόλεπτη συμβολική κατάληψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: