Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

Τρεις αυτοκτονίες μέσα σε μια εβδομάδα στην Ήπειρο που μαραζώνει από την κρίση!!!


Σε μια χώρα που είχε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών παγκοσμίως, η αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που επιχειρούν να δώσουν τέλος στη ζωή τους, λόγω της κρίσης προκαλεί σοκ και συγκλονίζει!!!

Μια δραματική εικόνα για την ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών στη χώρα μας καταγράφουν οι αριθμοί της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ αλλά και των οργανώσεων υποστήριξης, καθώς οι αυτοκτονίες έχουν φτάσει πλέον τις δύο κάθε μέρα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της ΜΚΟ "Κλίμακα", του ΕΚΑΒ, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση πλέον σε αύξηση του αριθμού των αυτοκτονιών καθώς οι αυτόχειρες αυξήθηκαν κατά 22,5% την τελευταία τριετία.

Μόνο στην Ήπειρο την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκαν 3 αυτοκτονίες!!!
Το περασμένο Σάββατο,ένας 34χρονος αυτοπυρπολήθηκε στο σπίτι του στα Καρδαμίτσια.
Χθες μια φαρμακοποιός απαγχονίστηκε μέσα στο φαρμακείο της στην Άρτα.
Και σήμερα το πρωί, ένας ταξιτζής από τα Γιάννενα,βούτηξε στα νερά της λίμνης Παμβώτιδας.
Αν είσαι ένας από τους ανθρώπους που η σκέψη του κατακλύζεται από σκέψεις αυτοκτονίας σαν τη μοναδική λύση στα προβλήματα σου, ή αν κάποιος από εσάς έχει στο περιβάλλον του ανθρώπους που κάνουν αυτοκτονικές σκέψεις και φοβάστε μήπως θέσουν τέλος στη ζωή τους, ζητήστε βοήθεια από κάποιον ειδικό. 
Υπάρχει και η «Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία» που λειτουργεί από το Υπουργείο Υγείας. 
Το τηλέφωνο είναι 801 801 9999 και λειτουργεί Δευτέρα- Παρασκευή 9:00- 21:00.Ίσως όλο αυτό που συμβαίνει στην κοινωνία μας τώρα, να είναι η ευκαιρία για επαναδιαπραγμάτευση των χαμένων ηθικών αξιών μας. 
Μια ευκαιρία να αναρωτηθούμε όλοι μας τι αξίζει περισσότερο σ' αυτή τη ζωή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: