Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Μέθοδοι... Χαλυβουργικής και στην ΒΙΠΕ Πρέβεζα. Στελέχη του ΠΑΜΕ αντιμετωπίστηκαν, κατά την επίσκεψη τους σε εγοστάσιο συσκευασίας ψαριών, από την Αστυνομία, όπως οι απεργοί του εργοστασίου της Ελευσίνας!

Μέθοδοι... Χαλυβουργίας και στην Πρέβεζα!

Πολλές φορές άπαντες στην Πρέβεζα, θεωρούμε πως οι εικόνες των δελτίων ειδήσεων, είναι πολύ μακρινές μας. Η χθεσινή εικόνα που αντίκρισαν ωστόσο τα μέλη του ΠΑΜΕ, σε εργοστάσιο συσκευασίας ψαριών στη ΒΙ.ΠΕ Πρέβεζας, τις πρώτες πρωινές ώρες, ήρθε να επιβεβαιώσει το ακριβώς αντίθετο και θύμισε εν πολλοίς... Χαλυβουργία.

Οι απεργοί του ΠΑΜΕ που πήγαν στο εργοστάσιο για να καλέσουν τους εργαζομένους στη γενική απεργία, αντίκρισαν δεκάδες άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, της ΟΠΚΕ και της ομάδας ΔΙΑΣ της Πρέβεζας, να βρίσκονται περιμετρικά της εισόδου του εργοστασίου! Σύμφωνα με καταγγελίες των συγκεντρωμένων υπήρχαν στο χώρο και αστυνομικοί με πολιτικά.

Ενημερώθηκαν από τους επικεφαλής της δύναμης, πως οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο, έπειτα από παραγγελία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας με εντολή να προστατευτεί το δικαίωμα της... εργασίας!

5

Η μέθοδος της παρέμβασης εισαγγελέα σε απεργία, θυμίζει την πρόσφατη περίπτωση της Χαλυβουργίας, όσον αφορά τον τρόπο που γίνεται και την εφαρμογή συγκεκριμένης νομοθετικής διάταξης. Υπάρχουν όμως στην περίπτωση της Πρέβεζας διαφορές, που κάνουν το σκηνικό μου στήθηκε τουλάχιστον αξιοπερίεργο. Για παράδειγμα, το εργοστάσιο στη ΒΙ.ΠΕ δεν τελούσε υπό κατάληψη, καθώς οι απεργοί του ΠΑΜΕ δεν βρίσκονταν στο χώρο, αλλά προσήλθαν εκεί. Επιπλέον δεν υπάρχει καμία παράνομη πράξη στο να καλείς εργαζομένους να απεργήσουν. Αυτό το θέμα στη χώρα μας το έχουμε λύσει εδώ και δεκαετίες. Ή μήπως όχι;
Διαμορφώθηκε επομένως μια εικόνα, οργάνων της έννομης τάξης να «φρουρούν» ένα... εργοστάσιο, ύστερα από παραγγελία του Εισαγγελέα. Το ζήτημα είναι από ποιον... κινδύνευε το εργοστάσιο και υπήρξε τέτοια κινητοποίηση; Προφανώς και οι αστυνομικοί είχαν σημαντικότερα πράγματα να κάνουν από το να φρουρούν εργοστάσια, ημέρα μάλιστα γενικής απεργίας. Προφανέστατα!

13

Τα μέλη του ΠΑΜΕ, έμειναν στο χώρο εκτός του εργοστασίου, φωνάζοντας συνθήματα και αποχώρησαν στη συνέχεια για το Φόρο, όπου είχαν οργανώσει την απεργιακή τους συγκέντρωση.
Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο εργοστάσιο την Τρίτη, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ που πήγε εκεί για να μοιράσει έντυπο υλικό στους εργαζομένους, εν όψει της απεργίας, ήρθε σε λεκτική αντιπαράθεση με στελέχη του εργοστασίου, που καλούσαν τα μέλη του ΠΑΜΕ να αποχωρήσουν άμεσα από το χώρο. Στο σημείο μάλιστα κλήθηκε και η Αστυνομία και μοτοσυκλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ έκαναν την εμφάνισή τους.
Το ΠΑΜΕ με αφορμή το περιστατικό στη ΒΙ.ΠΕ, οργανώνει την Παρασκευή, παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας και στο σωματείο των Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: