Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΡΔΙΚΑΣ - ΠΑΡΓΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   –    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επί μια εβδομάδα η κυβέρνηση, η ΔΕΠΑ και διμοιρίες ΜΑΤ κατατρομοκρατούν τους κατοίκους της Πέρδικας που αντιδρούν στην κατασκευή του εργοστασίου συμπίεσης – μέτρησης και την διέλευση του αγωγού ITGI από την κατ’ εξοχήν αναπτυσσόμενη τουριστική περιοχή τους.  Αποκαλύπτουν έτσι απροκάλυπτα τις πραγματικές τους προθέσεις για το τι θέλουν να κατασκευάσουν στην περιοχή.  Επιχειρούν με ωμό φασιστικό τρόπο να μετατρέψουν την περιοχή σε νέα Ελευσίνα υπακούοντας και υπηρετώντας τα συμφέροντα των πολυεθνικών της ενέργειας και των ισχυρών Ευρωπαίων εταιριών.  Κάθε φορά που η κυβέρνηση και η ΔΕΠΑ προσπαθούν να ποδοπατήσουν την Τοπική Κοινωνία μιλούν για μειοψηφία πολιτών που αντιδρούν και θέτουν σε κίνδυνο την κατασκευή του έργου και αμέσως παίρνουν  την απάντηση της γενικής αντίδρασης.

Χρόνια τώρα προσπαθεί χρησιμοποιώντας όλες τις μεθόδους των κατακτητών να σπάσει την ενότητα της τοπικής κοινωνίας.  Δεν τα κατάφερε.  Δημιούργησε στην Θεσπρωτία μια ανοιχτή πληγή που δεν θα κλείσει αν δεν αλλάξει την χωροθέτηση του έργου. 

Ο Δήμαρχος της Ηγουμενίτσας είναι υπόλογος απέναντι στους κατοίκους της Πέρδικας γιατί έδωσε άδεια εκτίμησης των εργασιών γεωλογικών ερευνών στην περιοχή υπονομεύοντας ενσυνείδητα την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Μάρτιο 2011.  Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι οφείλουν, εάν δεν εγκρίναν τις ενέργειες του Δημάρχου, να αναλάβουν πρωτοβουλίες αποκατάστασης της Απόφασης με συγκεκριμένες ενέργειες εναντίον του. 

Η παρουσία τους και ο τρόπος που χειρίστηκαν την κατάσταση στο χώρο εκτέλεσης των εργασιών δεν έπεισαν για τις προθέσεις τους.  Πλην ελαχίστων Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ήλθε η ώρα να διαψεύσετε αυτά που οι απλοί άνθρωποι της Πέρδικας κατάλαβαν.  Να αποκαταστήσετε έννοιες απλές, της Αξιοπρέπειας, της Δημοκρατίας, του Ήθους.  Εμείς οι απλοί πολίτες θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, όχι μόνο για τον αγωγό αλλά και τα μεγάλα επίκαιρα ζητήματα της συγκυρίας, που καταστρέφουν τη ζωή μας.

Ο Αγώνας συνεχίζεται. Η υπονόμευση δεν θα περάσει. Η φασιστική τρομοκρατία της κυβέρνησης και της ΔΕΠΑ δεν θα μας κάμψει.  Οι Δικαστικές διώξεις δεν θα μας εκφοβίσουν.

         ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΡΔΙΚΑΣ - ΠΑΡΓΑΣ
Κίνηση Πολιτών "Πέρδικα-Πάργα-Σύβοτα"
Τηλ. 6973528925

Δεν υπάρχουν σχόλια: