Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Επιχείρηση- μαμούθ: Πολυεθνικό κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.

Σε Άρτα και Ηγουμενίτσα η άκρη του νήματος.












Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης της δεκαετίας του 80, που είχε απασχολήσει τη δικαιοσύνη και κατά το παρελθόν για υπόθεση ναρκωτικών φαίνεται ότι ήταν ο εγκέφαλος της υπόθεσης.

Πληροφορίες που είχαν περιέλθει στη Δίωξη Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ, ανέφεραν τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών με φορτηγά μεταφορικής εταιρείας από την Ιρλανδία στην Ελλάδα, μέσα σε πορτοκάλια.

Από την Ιρλανδία άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι με τις άκρες του νήματος να φτάνουν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας από όπου κινούνταν τα φορτηγά και στις πεδιάδες της Άρτας όπου φορτώνονταν τα πορτοκάλια. Τα δρομολόγια δεν ήταν καθόλου αθώα, καθώς στο ενδιάμεσο πίσω από τα τελάρα με τα πορτοκάλια τοποθετούνταν μεγάλες ποσότητες χασίς.

Μετά από πολυήμερη παρακολούθηση και συντονισμένες ενέργειες των Ελληνικών Αρχών Δίωξης Ναρκωτικών και των αντιστοίχων της Ιρλανδίας και Μ. Βρετανίας, εξαρθρώθηκε διεθνής εγκληματική οργάνωση η οποία εισήγαγε στην Ελλάδα μεγάλες ποσότητες κάνναβης από την Αλβανία τις οποίες στη συνέχεια με αυτοκίνητα φορτηγά - ψυγεία μετέφερε στην Μ. Βρετανία και στην Ιρλανδία.
Στην Ηγουμενίτσα και στην Αθήνα συνελήφθησαν ένας Ιρλανδός υπήκοος 36 ετών, ένας Έλληνας υπήκοος 40 ετών κάτοικος Αθηνών και ένας Ιταλός υπήκοος 46 ετών μόνιμος κάτοικος Αθηνών.

Κατασχέθηκαν 120 κιλά κάνναβης σε φορτηγό ψυγείο επιμελώς κρυμμένα σε νόμιμο φορτίο με πορτοκάλια το οποίο είχε προορισμό την Ιρλανδία. Τα πορτοκάλια είχαν φορτωθεί στην Άρτα.
Επίσης κατασχέθηκαν 103 κιλά κάνναβης σε αποθηκευμένο χώρο στον Ασπρόπυργο, και 18 κιλά κάνναβης σε φορτηγό αυτοκίνητο στον ίδιο αποθηκευτικό χώρο έτοιμα για μεταφορά.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν:
- το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Δ/νσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος.
- η Δ/νση Αττικής με την
- Υποδιεύθυνση αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος β) Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών
- Ο.Π.Κ.Ε.
- Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας
- Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας
- Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Ηπείρου- Παραρτήματος Ηγουμενίτσας


Δεν υπάρχουν σχόλια: