Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Τα είπε όλα ο Μαρκεζίνης στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου.


Απλά απολαυστικός ο καθηγητής Μαρκεζίνης στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου «Γράφοντας για τον εαυτό μου».
Αφού περιέγραψε στιγμές από την ζωή του, μπήκε στα πολιτικά ζητήματα και τα ανέλυσε όπως μόνο εκείνος ξέρει. Έχει τέτοια ευρύτητα γνώσεων και τέτοια παιδεία που πραγματικά αναλύει σημαντικά προβλήματα με τέτοιο τρόπο που σε κάνει να προβληματίζεσαι για καταστάσεις που δεν είχες σκεφτεί.
Στην ομιλία του παρέστη πλήθος κόσμου, η αχανής αίθουσα γέμισε και αίσθηση προκάλεσε η παρουσία του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου. Φαίνεται ότι εκτός των απλών πολιτών και ο επιχειρηματικός κόσμος προβληματίζεται και αναζητά λύσεις…
Επιγραμματικά αναφέρθηκε…
• Στην Κυβέρνηση Παπαδήμου την οποία χαρακτήρισε Κυβέρνηση Φρανκεστάιν, η οποία δημιουργήθηκε παίρνοντας «ένα κομμάτι από εδώ και ένα κομμάτι από εκεί».
• Έκρινε αρνητικά το έργο των τεχνοκρατών τύπου Παπαδήμου, Μόντι, Όλι Ρεν. Παρά της περγαμηνές τους δεν κατάφεραν τίποτα περισσότερο από το να μας φέρουν σε αυτήν την κρίση.
• Εστίασε την προσοχή του στο θέμα της Θράκης. Οι επενδυτές είπε χρειάζονται οικονομικά κίνητρα (πχ φορολογικά) για να επενδύσουν στην χώρα, αλλά αυτά τα κίνητρα μπορούν να συνδυαστούν και με πολιτικά κίνητρα. Όπως για παράδειγμα στοχευμένες κινήσεις για την ανάπτυξη της Θράκης.
• Κατέκρινε τα ΜΜΕ και τους εκδότες τους, οι οποίοι επιδιώκουν να χειραγωγήσουν τον κόσμο και όχι απλά να τον ενημερώσουν ή να σχολιάσουν τα τεκταινόμενα.
• Μίλησε για όσους τον χαρακτηρίζουν αντί-αμερικανό και δήλωσε ότι είναι πάνω από όλα Έλληνα και τόνισε ότι κάποιος που διδάσκει πάνω από 30 χρόνια στην Αμερική σίγουρα δεν μπορεί να είναι αντί-αμερικανός. Πρέπει να έχουμε φιλίες με όλους όσοι μπορούν να μας βοηθήσουν, δήλωσε.
• Πρέπει η Ελληνική πολιτική να αποκτήσει όραμα, αισιοδοξία και πλάνο.
• Τέλος, χαρακτήρισε τον εαυτό του Έλληνα, Ρωμιό και δήλωσε ότι είναι παρών να βοηθήσει την χώρα όταν του ζητηθεί αρκεί να μην τον θέλουν υποταγμένο στην κομματοκρατία. Με τους συγκατανευσιφάγους ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: