Yλικά για 4 άτομα
4
φιλέτα σφυρίδας
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
1 1/2 κιλό πράσο
1 ματσάκι μαϊντανός
1/2 ματσάκι άνηθος
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
1 1/2 κιλό πράσο
1 ματσάκι μαϊντανός
1/2 ματσάκι άνηθος
40
γρμ μουστάρδα με σπόρους σιναπιού
1 σελινόριζα
1 σελινόριζα
200
γρμ φακές βρασμένες
50
γρμ κάπαρη
1 ντομάτα
αλάτι & πιπέρι
1 ντομάτα
αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες:
Καθαρίζετε
και κόβετε τα πράσα, τα ζεματάτε σε
βραστό νερό για 5 λεπτά και τα σουρώνετε.
Ψιλοκόβετε την ντομάτα, αφού αφαιρέστε
τους σπόρους.
Βράστε
τη σελινόριζα και την κάνουμε πουρέ.
Σοτάρετε με ελαιόλαδο τα πράσα, σβήστε
με το κρασί, προσθέστε την ντομάτα,
αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό, τον άνηθο,
τον πουρέ από σελινόριζα και βράστε σε
χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα
ρίχνετε και την μουστάρδα.
Σοτάρετε
με λίγο καυτό ελαιόλαδο τα φιλέτα της
σφυρίδας, αφού τα έχουμε αλατοπιπερώσει,
κατεβάστε τη θερμοκρασία μέχρι να
ψηθούν, αλλά όχι να στεγνώσουν. Σερβίρετε
τη σφυρίδα πάνω στη σάλτσα πράσου,
συνοδεύουμε με τις βρασμένες και
σοταρισμένες με ελαιόλαδο φακές
γαρνίρετε με την κάπαρη .
Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
romiazirou.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου