Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ. κακάο
140 γρ. ζάχαρη άχνη
220 γρ. βούτυρο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
500 γρ. κουβερτούρα υγείας
130 γρ. βούτυρο
180 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
5 αυγά
2 κρόκους αυγών
170 γρ. ζάχαρη κοινήώματα με μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο, τη γεμίζουμε με ρύζι ή φασόλια μέχρι την επιφάνεια και ψήνουμε στους 150ºC για 15 λεπτά. Αφαιρούμε τα φασόλια ή το ρύζι και τη μεμβράνη και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
Λιώνουμε σε μπεν-μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και τοποθετούμε σε μπεν-μαρί ανακατεύοντας συνεχώς μ’ ένα σύρμα μέχρι τ’ αυγά να φουσκώσουν και να δέσουν. Ανακατεύουμε πολύ καλά τ’ αυγά με το μείγμα της σοκολάτας σε θερμοκρασία 40ºC και μ’ αυτό το μείγμα γεμίζουμε την τάρτα. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά στους 150ºC. Σερβίρουμε ζεστή ή κρύα κατά προτίμηση, αλλά όχι από το ψυγείο.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Μερίδες: 10 - 12

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 γρ. κακάο
100 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. βούτυρο
3 κρόκους αυγών
1 πρέζα αλάτι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
450 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
150 γρ. βούτυρο
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
6 αυγά
2 κρόκους αυγών
150 γρ. ζάχαρη κοινή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη.

Αφήστε για 30’ να ξεκουραστεί στο ψυγείο και κατόπιν βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα διαμέτρου 24 cm.
Ανοίξτε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό φύλλο πάχους 2 χιλιοστών και μ’ αυτό στρώνουμε τη φόρμα και τα τοιχώματά της.ώματα με μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο, τη γεμίζουμε με ρύζι ή φασόλια μέχρι την επιφάνεια και ψήνουμε στους 150ºC για 15 λεπτά. Αφαιρούμε τα φασόλια ή το ρύζι και τη μεμβράνη και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
Λιώνουμε σε μπεν-μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και τοποθετούμε σε μπεν-μαρί ανακατεύοντας συνεχώς μ’ ένα σύρμα μέχρι τ’ αυγά να φουσκώσουν και να δέσουν. Ανακατεύουμε πολύ καλά τ’ αυγά με το μείγμα της σοκολάτας σε θερμοκρασία 40ºC και μ’ αυτό το μείγμα γεμίζουμε την τάρτα. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά στους 150ºC. Σερβίρουμε ζεστή ή κρύα κατά προτίμηση, αλλά όχι από το ψυγείο.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Μερίδες: 10 - 12

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 γρ. κακάο
100 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. βούτυρο
3 κρόκους αυγών
1 πρέζα αλάτι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
450 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
150 γρ. βούτυρο
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
6 αυγά
2 κρόκους αυγών
150 γρ. ζάχαρη κοινή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Λιώστε σε μπεν- μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος.
Χτυπήστε τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και τοποθετείται σε μπεν-μαρί ανακατεύοντας συνεχώς μ’ ένα σύρμα μέχρι τ’ αυγά να φουσκώσουν και να δέσουν. Ανακατέψτε πολύ καλά τ’ αυγά με το μείγμα της σοκολάτας και μ’ αυτό το μείγμα γεμίστε την τάρτα.
Ψήστε για 10-15 λεπτά στους 160ºC.
Σερβίρουμε!!!!!!!!










Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος











romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: