Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Χορτοκεφτέδες με αυγό μάτι


Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. χόρτα, καθαρισμένα
100 γρμ.τυρι Φέτα 

1/2 φλιτζ. τσ. μαϊντανός
1/2 φλιτζ. τσ. μυρωδικά (φρέσκος δυόσμος, φρέσκια ρίγανη, μυρώνια )
2 αβγά χτυπημένα
2 μέτριες πατάτες, βρασμένες
1 φλιτζ. τσ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
Αλάτι, πιπέρι
Αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Βράζουμε τα χόρτα σε αλατισμένο νερό και τα βγάζουμε πριν μαλακώσουν τελείως. Τα στύβουμε καλά και τα ψιλοκόβουμε.
Τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε ώστε να γίνει ένα μείγμα που να πλάθεται.
Πλάθουμε στρογγυλούς κεφτέδες, τους πατάμε να πλατύνουν, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι 3-4‘από την κάθε πλευρά.

Συνοδεύονται με αυγό μάτι και καπνιστό χοιρινό.










Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος










Δεν υπάρχουν σχόλια: