Για
τη ζύμη
200ml
ηλιέλαιο
80ml
ελαιόλαδο
40γρ.
ζάχαρη άχνη
1/2κ.γ.
κανέλα
1/2κ.γ.
γαρύφαλλο
1/2κ.γ.
μοσχοκάρυδο
1/2κ.γ.
σόδα
1/2κ.γ.
μπέικιν πάουντερ
1
πορτοκάλι (χυμό & ξύσμα)
450γρ.
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100γρ.
σιμιγδάλι ψιλό
Για
το σιρόπι
120ml
νερό
50γρ.
μέλι
50γρ.
ζάχαρη
1
ξύλο κανέλας
Για
την κρέμα κάστανο
300γρ.
προβρασμένα κάστανα
250γρ.
κρέμα γάλακτος
30ml
κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Σε
ένα κατσαρόλι βράζετε τα υλικά για το
σιρόπι για 2-3’. Αποσύρετε και το αφήνετε
να κρυώσει.
Για
το μπισκότο, ρίχνετε σε ένα μπολ το
αλεύρι, το σιμιγδάλι, το γαρύφαλλο, το
μοσχοκάρυδο, το μπέικιν πάουντερ, τη
σόδα, την κανέλα, τη ζάχαρη και ανακατεύετε
με μια κουτάλα. Στη συνέχεια συμπληρώνετε
το ηλιέλαιο, το ελαιόλαδο, το χυμό και
το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύοντας
απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Κόψτε
τη ζύμη σε σχήμα μπισκότου σε βουτυρωμένο
ταψάκι και ψήνετε σε προ θερμασμένο
φούρνο στους 170º. Όταν ψηθούν τα περιχύνετε
με το σιρόπι.
Ψιλοκόβετε
τα προβρασμένα κάστανα τα βάζετε στο
στο κάδο του μίξερ με τη κρέμα γάλακτος
και το κονιάκ. Τα χτυπάτε δυνατά μέχρι
να έχετε μια αφράτη κρέμα. Απλώνετε όλη
την κρέμα πάνω στα μπισκότα οπού έχετε
τοποθετήσει σε στρογγυλό τσέρκι .
Αφήστε
στο ψυγείο για 2-3 ώρες ξεφορμάρετε ,
γαρνίρετε με σαντιγί και μέλι ,πουδράρετε
με κανέλλα και σκόνη κακάο.
Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων
Ελλάδος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου