Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

"Σαν βγεις στον πηγαιμό για την.. Λευκάδα", θα σπάσεις αμορτισέρ, ελαστικά και τα νεύρα σου - Απαράδεκτο το οδικό δίκτυο - ΒΙΝΤΕΟ


Ειδικά τις νυχτερινές ώρες, ο δρόμος είναι κίνδυνος - θάνατος

    Αν έχετε κινηθεί από Πάτρα προς Αμφιλοχία, Πάργα ή Λευκάδα, γνωρίζετε πολύ καλά πόσο επικίνδυνος είναι αυτός ο δρόμος. Από Αντίρριο μέχρι Μεσολόγγι ο δρόμος είναι χειρότερος απ’ ότι φτιάχτηκε τη δεκαετία του 1960. Διαγραμμίσεις δεν υπάρχουν, παντού λακκούβες καραδοκούν να καταστρέψουν ελαστικά, ζάντες, αναρτήσεις, ακόμη και να σας βγάλουν από το δρόμο. Οτι βλέπετε στην φωτό του ρεπορτάζ είναι αυτό που βλέπαμε κι εμείς στα 3/4 της διαδρομής!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ
 
      
   Πολλές φορές βλέπεις ένα αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς καθώς προσπαθεί να αποφύγει τις μεγάλες βαθιές λακκούβες του οδοστρώματος.
      Από Μεσολόγγι ως Αιτωλικό, έργα χωρίς σωστή σήμανση, πλατείες χωρίς σαφή όρια και διαγράμμιση, ξαφνικά δεν μπορείς να καταλάβεις που συνεχίζει ο δρόμος.....

     Αν οδηγείς και νυχτερινές ώρες τότε τα πράγματα γίνονται πραγματικά τρομακτικά. Ανύπαρκτος φωτισμός στο 85% του δρόμου και αχνές έως ανύπαρκτες διαγραμμίσεις στα όρια του δρόμου. Σε πολλά σημεία αγνοείται ακόμη και η διαχωριστική γραμμή.

      Μετά το Αιτωλικό παίρνεις μια ανάσα καθώς έχει δοθεί ένα κομμάτι του νέου δρόμου. Ανάσα απαραίτητη γιατί αμέσως μετά ακολουθεί το.. "έπος" Στάνοςς-Αμφιλοχία-Βόνιτσα.
     Αγροτικά χωρίς καμιά προειδοποίηση πετάγονται από παρακείμενα χωράφια, τρακτέρ χωρίς φώτα μεταφέρουν άχυρα, παντού κακοτεχνίες, λακκούβες, ΠΟΛΛΕΣ ΛΑΚΟΥΒΕΣ και ελλιπής σήμανση.
   Φτάνεις στην Αμφιλοχία όπου τα τοπικά συμφέροντα απαιτούν ο δρόμος να συνεχίσει να διέρχεται από το κέντρο της πόλης! Απίστευτο μποτιλιάρισμα, σκηνές απείρου κάλλους. Μπορεί σε ώρα αιχμής να χρειαστείς εως και 30 λεπτά για να περάσεις! Όλα αυτά για να "σταματήσεις" να ψωνίσεις κάτι από τα καταστήματα της περιοχής.
Τα ατυχήματα που έχουν γίνει σε αυτή τη οδική αρτηρία, αμέτρητα. Πολλά και τα θανατηφόρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: