Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Με την αρμόζουσα λιτότητα και την παρουσία πολλών αποδήμων, η Αδελφότητα Αμμοτοπιτών Άρτας «Οι Άγιοι Ανάργυροι» , γιόρτασε την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016, την μνήμη των πολιούχων του Αμμοτόπου Κοσμά και Δαμιανού.











Έχει γίνει πλέον θεσμός τα τελευταία χρόνια οι Απόδημοι του Αμμοτόπου, περίπου τέτοιες μέρες στις αρχές του Νοέμβρη, να εορτάζουν την μνήμη των πολιούχων του χωριού τους Αγίων Αναργύρων.

Έτσι και φέτος, συναντήθηκαν στην εκκλησία  της Ζωοδόχου Πηγής  στο Κέντρο της Αθήνας και συνεόρτασαν με αρτοκλασία  την μνήμη των Αγίων των οποίων το όνομα φέρει η Αδελφότητά  τους.

Αίσθηση προκάλεσε η κατανυκτική ατμόσφαιρα που επικράτησε μέχρι τη λήξη της τελετής και οι καταπληκτικοί ψάλτες που πολύ δύσκολα συναντάς σε άλλες ενορίες.
Παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους, ο βουλευτής
Άρτας κ. Γεώργιος Στύλιος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Κατέρης, κλιμάκιο του Δ.Σ. της πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο κ. Κώστα Κωνή, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ραδοβυζινών κ. Γεώργιος Κουρτέσας, ο πρόεδρος των Ηπειρωτών Γαλατσίου κ. Ηλίας Χρηστάκος και άλλα μέλη Συλλόγων και αποδημικών   Ηπειρωτικών οργανώσεων 

Μετά την Θεία Λειτουργία και την αρτοκλασία, το ΔΣ της Αδελφότητας κέρασε καφέ τους παρευρισκόμενους στο καφέ - μπάρ Mollini, Ιπποκράτους 9-11.

Και του χρόνου με υγεία!!!
Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό αφιέρωμα







































































































Φωτο: Χριστόφορος Ευθυμίου
romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: