Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Tzoumerka Adventure Camp 2016, το διάστημα 4 - 10 Ιουλίου2016, στην 'Άγναντα.

1bc7befa-3af7-4a37-b24b-b9f44971b025_1920x1074-min

Ονειρευτήκαμε τις τέλειες διακοπές, βρήκαμε τον καλύτερο προορισμό, σχεδιάσαμε δραστηριότητες για κάθε μέρα και σας προ(σ)καλούμε να τις ζήσουμε μαζί!!!
Έχετε συνδυάσει στο μυαλό σας τις καλοκαιρινές διακοπές με θάλασσα, παραλία και ατελείωτες, μονότονες ώρες ηλιοθεραπείας;
Σας έχουμε μια εναλλακτική πρόταση για αυτό το καλοκαίρι γεμάτη δράση, περιπέτεια και παιχνίδι σε ένα μοναδικό ορεινό τοπίο.
Τα μαγευτικά Τζουμέρκα!


Η Άγναντα

Το Tzoumerka Adventure Camp 2016 θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 4 - 10 Ιουλίου σε συνεργασία με το Tzoumerka Activities Center (www.tac.com.gr), που δημιουργήθηκε στα Άγναντα από τους καλούς φίλους Γιάννη Θεοχαρόπουλο και Μαρίνα Αναστασίου.
Στις παρυφές του βουνού, στο καταφύγιο Πραμάντων που με μεράκι διαχειρίζονται ο Μπάμπης και η Πόλα, θα δημιουργήσουμε την βάση μας. Στο σημείο θα υπάρχουν όλες οι ανέσεις που μπορεί να προσφέρει ένα καταφύγιο. Τουαλέτες, ζεστό νερό για ντους, ρεύμα και φυσικά η κουζίνα της Πόλας, ένας μικρός γαστρονομικός παράδεισος.
Στόχος είναι να μείνουμε όλοι σε σκηνές στο περιβάλλοντα χώρο του καταφυγίου. Ακόμη κι αν δεν το έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα, θα είμαστε εκεί για να σας συμβουλέψουμε και να σας βοηθήσουμε σε ότι χρειαστείτε.
Παρόλα αυτά αν κάποιος το επιθυμεί μπορεί να διαμείνει στο καταφύγιο με μικρό επιπλέον κόστος . Για όσους θέλουν περισσότερες ανέσεις, υπάρχει η δυνατότητα διαμονής σε ξενώνες της περιοχής κατόπιν συνεννοήσεως για τις επιλογές.
Η κάθε μας μέρα θα περιλαμβάνει δραστηριότητες μέσω των οποίων θα γνωρίσουμε την περιοχή.
Οι πεζοπορίες δε θα μπορούσαν παρά να αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του προγράμματός μας. Άπειροι συνδυασμοί από δασικούς δρόμους  και μονοπάτια συνθέτουν στο έντονο ανάγλυφο των Τζουμέρκων ένα πίνακα μοναδικής ομορφιάς και ποικιλίας για τους λάτρεις της ορεινής πεζοπορίας. Οι διαδρομές και κατ' επέκταση η δυσκολία τους, θα επιλεγούν ανάλογα με τις δυνατότητες της ομάδας ώστε να είναι κατάλληλες για όλους.
Αναρρίχηση. Ακόμη κι αν δεν έχετε ξανακάνει ποτέ αναρρίχηση τολμήστε να δοκιμάσετε και ίσως γίνει η αγαπημένη σας δραστηριότητα. Θα υπάρχει η επιλογή κλειστής πίστας αναρρίχησης και φυσικά διαδρομές βράχου. Στο κοντινό χωριό Καταρράχτης, μόλις πριν 8 χρόνια, ανοίχτηκαν αναρριχητικές διαδρομές στο σημείο που το χειμώνα πέφτει νερό από τους καταρράκτες.


Το υπέροχο γεφύρι της Πλάκας που δυστυχώς δεν υπάρχει πλέον.

Εντάξει για κάποιους καλοκαίρι χωρίς νερό δεν γίνεται. Έτσι έχουμε στο πρόγραμμά μας rafting και μπάνιο στον Άραχθο. Μια μοναδική εμπειρία δράσης!! Το ποτάμι σε ταξιδεύει σε σημεία που με κανέναν άλλον τρόπο δε θα μπορούσες να δεις, προσπερνώντας  εμπόδια και περάσματα που εκτοξεύουν την αδρεναλίνη στα ύψη.
Το Tzoumerka Activities Center  θα μας δώσει την ευκαιρία να ασχοληθούμε με την τοξοβολία, να κάνουμε flying fox,  slackline αλλά και να παίξουμε πολλά παιχνίδια δεξιοτεχνίας.
Επίσης υπάρχουν υπαίθριες κυκλικές διαδρομές ορεινής ποδηλασίας (bike park), για αρχάριους και έμπειρους αναβάτες.
Και αν δεν μπορείτε να φανταστείτε το καλοκαίρι χωρίς
παιχνίδια στην άμμο να σας ενημερώσουμε ότι θα έχουμε και από αυτά!!! Ένα γήπεδο με άμμο μας περιμένει  για beach volley, beach soccer ή τις αγαπημένες ρακέτες.


Το σπήλαιο της Ανεμότρυπας

Μέσα από όλες αυτές τις δραστηριότητες αλλά και άλλες που θα σας τις κρατήσουμε για έκπληξη θα κερδίσετε όχι μόνο υπέροχες αναμνήσεις αλλά και γνώσεις σχετικές με το βουνό, τον προσανατολισμό αλλά και τη διαβίωση στην ύπαιθρο.
Δε θα μπορούσαν να λείψουν από το πρόγραμμά μας και επισκέψεις σε σημαντικά μνημεία της περιοχής αλλά και γειτονικά αξιόλογα χωριά. Θα επισκεφτούμε το σπήλαιο της Ανεμότρυπας με τον υπόγειο ποταμό, τα γραφικά χωριά Συρράκο και Καλαρρύτες και τη μοναδική διαδρομή που τα ενώνει, το λαογραφικό μουσείο Αγνάντων και τις παλιές νεροτριβές του χωριού.
Οι μέρες μας θα είναι γεμάτες αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση πίνοντας μια παγωμένη μπύρα με θέα τις κορυφές των Τζουμέρκων, για την ανάγνωση ενός βιβλίου στη σκιά των ελάτων, για ηλιοθεραπεία ή απλά για λίγη ονειροπόληση παρατηρώντας τη νύχτα έναν ουρανό τόσο φωτεινό όσο από λίγα σημεία μπορείς να δεις.
Ζήσε μαζί μας αυτό το καλοκαίρι μια ξεχωριστή εμπειρία.
  • Στο Καταφύγιο Πραμάντων στα Τζουμέρκα
  • 4/7/2016 μέχρι 10/7/2016 (κατόπιν συνεννόησης υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής μικρότερου χρονικού διαστήματος με προσαρμογή του κόστους)
Αν έχετε την οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να με ρωτήσετε.

Δήλωση συμμετοχής

* indicates required
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ *
/ / ( dd / mm / yyyy )
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ *
/ / ( dd / mm / yyyy )
Αποδέχομαι τους όρους συμμετοχής *

1 σχόλιο:

Αποστολης είπε...

ΑΓΝΑΝΤΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ ΠΕΡΙΦΑΝΑ