Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Σε μια εξαίρετη εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, παρουσιάστηκε από τον Σύνδεσμο Γυναικών Ηπείρου, το βιβλίο της Αλεξάνδρας Κωστάκη-Μέξη ''Κ. Καρυωτάκης-- Μ. Πολυδούρη. Αγάπησα έναν ποιητή κι όχι ήρωα''.


Εξαίρετη ήταν η εκδήλωση "πνεύμα-λόγος-τέχνη'', που πραγματοποιήθηκε προχθές στην Πανηπειρωτική και ήταν αφιερωμένη στην υψηλή ποίηση και στην ταραγμένη σχέση Κ. Καρυωτάκη & Μ.Πολυδούρη, όπως παρουσιάζονται στο βιβλίο της Αλεξάνδρα Κωστάκη, ''Αγάπησα έναν ποιητή κι όχι ήρωα''.
Όλοι οι συντελεστές της εκδήλωσης εντυπωσίασαν με τις σωστές και υψηλού επιπέδου παρεμβάσεις τους.



Ο Κώστας Κωνής, ως εκπρόσωπος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, υπό την αιγίδα της οποίας διοργανώθηκε η εκδήλωση, με τη βιωματική του αναφορά στην Πρέβεζα στα τέλη της 10ετίας του 1960 και τις αρχές της δεκαετίας του 1970, αλλά και τις επιπτώσεις της σύνδεσης του ονόματος του ποιητή με την πόλη και το πως οι πνευματικοί άνθρωποιι της πόλης λειτούργησαν θετικά για τον αυτόχειρα, σε μιά κοινωνία που αντιδρούσε αρνητικά στο γεγονός της πράξης, που ταύτισε την Πρέβεζα με το γεγονός.



Η Εύα Χαλατσά, Πρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου Αττικής, με τις αναφορές της στη σημασία της ποίησης και της λογοτεχνίας.





Ο Σωκράτης Βασιλείου με το Σημείωμα του Εκδότη.

Η Αγγελική Καραγεώργου με τον θαυμάσιο συντονισμό της εκδήλωσης.

Η Ιωάννα Χρήστου με τις βαθυστόχαστες παρατηρήσεις της στο ποιητικό έργο των ποιητών Καρυωτάκη-Πολυδούρη και τη διεισδυτική ανάλυση του βιβλίου της Αλεξάνδρας Κωστάκη.



Η ποιήτρια και συγγραφέας Αλεξάνδρα Κωστάκη με τον ποιητικό της οίστρο και την εκφραστική της δεινότητα.



Ο Ερμηνευτής των μελωποιημένων τραγουδιών των δύο τιμώμενων ποιητών, Βασίλης Πνευματικός, που εντυπωσίασε με την μουσική του εκφραστικότητα και τη μελωδική του παρουσία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί εκ νέου στις 22 Ιουλίου 2015 στο Θεσπρωτικό Πρέβεζας






















































Φωτο: Χριστόφορος Ευθυμίου

romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: