Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Ο Λαοκράτης Βάσης, από το Ριζοβούνι Πρέβεζας, υποψήφιος Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης...

Ένας Πρεβεζάνος για υποψήφιος Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης...

Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και δημοσιεύματα στα «παρασκήνια» των πολιτικών εφημερίδων, ένας συμπατριώτης μας, ο Λαοκράτης Βάσσης, φέρεται να προορίζεται για υποψήφιος Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).
Ο Λαοκράτης Βάσσης με καταγωγή από το Ριζοβούνι Πρέβεζας, είναι ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς (αντιδικτατορικός αγώνας, Δημοκρατική Άμυνα (ιδρυτική τάση στο ΠΑΣΟΚ), Συνασπισμός κ.α.), ενώ παλαιότερα δημοσιεύματα τον χαρακτήριζαν και ως «πολιτικό γκουρού» του Αλέξη Τσίπρα. Τον συνδέουν πολλά και με το Νίκο Κωνσταντόπουλο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως είναι επιλογή του Υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά ως καταλληλότερος για τη θέση της «κεφαλής» του ΕΣΡ. Η Πρόεδρος όμως της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, που εμπλέκεται και στην επιλογή με το θεσμικό της ρόλο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Real News, διαφώνησε έντονα.

 IMG 8059

Σύντομο βιογραφικό: 
Ο Λαοκράτης Βάσσης γεννήθηκε στο Ριζοβούνι Πρεβέζης το Μάρτιο του 1945. Είναι δάσκαλος (πτυχιούχος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων) και νεοελληνιστής φιλόλογος (πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων). Είναι πρόεδρος της Εταιρείας Παιδείας και Πολιτισμού "Εντελέχεια". Είναι επίτιμο μέλος του Δ.Σ. του Κ.Ε.Θ.Ε.Α. (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) και μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου Φίλων του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης "Θεόδωρος Παπαγιάννης". Διετέλεσε μέλος του Ε.Σ.Ρ. (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης) και Διευθυντής Σπουδών των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα (Βάρη Αττικής).
Άρθρα και βιβλιοκριτικές του έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά, όπως "Αυγή", "Ελευθεροτυπία", "Καθημερινή", "Αντί", "Άρδην", "Το Παρόν". Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις του σε ημερίδες και συνέδρια για θέματα εκπαιδευτικά, πολιτιστικά και σύγχρονου γενικότερα προβληματισμού.

 IMG 8516

Ο Λαοκράτης Βάσσης παρουσίασε πρόσφατα στην Πρέβεζα το βιβλίο του «Το Πολιτιστικό μας Αλφαβητάρι: Ελληνισμός-Πολιτισμός-Αριστερά», ενώ συνόδευσε και τον αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού, Νίκο Ξυδάκη, στην επίσκεψή του στην Αρχαία Νικόπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: