Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΤΕΙ Πρέβεζας, σηματοδοτεί την έναρξη νέων προσπαθειών για την αναβάθμιση των σπουδών του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοινομικής.


Επιτυχία για την Πρέβεζα η ενίσχυση του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ με Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα. Το Μεταπτυχιακό περιλαμβάνει δύο κατευθύνσεις, τρία εξάμηνα και θα ξεκινήσει από τον προσεχή Οκτώβριο. Η απόφαση δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 840 Β/14-05-2015, με τον τίτλο «Λογιστική Χρηματοοικονομική και Διοικητική Επιστήμη», με δύο ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες γνωστικές κατευθύνσεις «Λογιστική, Ελεγκτική και Χρηματοοικονομική» και «Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών». Στο Μεταπτυχιακό πρόκειται να φοιτήσουν 60 περίπου φοιτητές. Θα πρέπει να πούμε πως αυτή η μεγάλη επιτυχία για την περιοχή μας οφείλεται στις επίπονες προσπάθειες της Εκπαιδευτικής Κοινότητας του ΤΕΙ Πρέβεζας και οι οποίοι είναι άξιοι συγχαρητηρίων μετά από αυτό το επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Λογιστικής του ΤΕΙ Πρέβεζας Μιχάλης Διακομιχάλης μιλώντας, ανέφερε τα οφέλη που προκύπτουν από  το μεταπτυχιακό πρόγραμμα τόσο σε επίπεδο σπουδών όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, τονίζοντας «Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το ΤΕΙ. Θα πρέπει να γνωρίζετε  πως  άλλα Ιδρύματα πασχίζουν χρόνια για να πετύχουν κάτι ανάλογο. Εμείς προσπαθούμε εδώ και χρόνια και πλέον έχουμε Σπουδές σε μεταπτυχιακό επίπεδο κάτι που σημαίνει ότι ευνοείται και το Προπτυχιακό. Μπορεί πλέον όποιος μας επιλέξει να έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει εδώ και τις μεταπτυχιακές σπουδές του. Επίσης, στην ευρύτερη περιοχή από την Αιτωλοακαρνανία, την Ήπειρο και τα Ιόνια δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Με δεδομένο λοιπόν αυτό, υπάρχει μεγάλη ζήτηση από δικούς μας απόφοιτους αλλά και από απόφοιτους άλλων Ειδικοτήτων και Σχολών όπως για παράδειγμα Νομικά, Μαθηματικά, Πληροφορική, οι οποίοι μπορούν να ακολουθήσουν τις δυο κατευθύνσεις του Μεταπτυχιακού, κάτι που συνεπάγεται επιπλέον σπουδαστές στην περιοχή μας αλλά και κάποιους επισκέπτες Καθηγητές οι οποίοι θα είναι εξειδικευμένοι στο αντικείμενο» ανέφερε.

Όσον αφορά τους αιρετούς της περιοχής μας, να επισημάνουμε πως το μεγάλο όνειρο για μεταφορά της Έδρας Σ.Δ.Ο. στο ΤΕΙ Πρέβεζας αποδείχθηκε άπιαστο, για τους γνωστούς λόγους έλλειψης πολιτικής Βούλησης του τότε Βουλευτή Δημ. Τσουμάνη. Η έδρα μεταφέρθηκε τελικά στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας, κατώτερο σε σχέση με τις προϋποθέσεις που πληρούσε το ΤΕΙ Πρέβεζας, πλην όμως Υπουργός ήταν ο Θεσπρωτός Αντ. Μπέζας.


Την ικανοποίησή του που ξεκινά το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο ΤΕΙ της Πρέβεζας εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Στρ. Ιωάννου, λέγοντας χαρακτηριστικά  «Η έναρξη του μεταπτυχιακού προγράμματος φέτος τον Οκτώβριο αποτελεί την υλοποίηση ενός οράματος με πολλαπλά οφέλη για την περιοχή. Θωρακίζει και ενισχύει το ΤΕΙ στην Πρέβεζα, ενισχύει την ακαδημαϊκή του υπόσταση και αναβαθμίζει το επίπεδο των σπουδών. Επίσης θα προσελκύσει νέους σπουδαστές, γεγονός που έχει θετικές επιπτώσεις και στην τοπική κοινωνία και οικονομία. Θα ήθελα να συγχαρώ την Διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου και του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας, το διδακτικό προσωπικό, τους φοιτητές και όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του φιλόδοξου οράματος. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την μεταφορά της Έδρας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας στην Πρέβεζα».κατέληξε ο κ. Ιωάννου.

Ικανοποιημένος φάνηκε από τις δηλώσεις του και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρ. Μπαίλης τονίζοντας χαρακτηριστικά «Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στο ΤΕΙ Πρέβεζας. Αναγνωρίζεται η εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο ΤΕΙ. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους Καθηγητές  αλλά και στους Σπουδαστές της Σχολής οι  οποίοι με μεγάλη προσπάθεια σε μια δύσκολη περίοδο πέτυχαν αυτή τη σημαντική εξέλιξη. Η καλύτερη επένδυση σήμερα είναι στην Παιδεία, αφού έχει να κάνει με το μέλλον των παιδιών μας και του τόπου» κατέληξε ο κ. Μπαίλης.

Αξίζει να επισημάνουμε πως η ενίσχυση του ΤΕΙ Πρέβεζας στο μέσω μια δύσκολης υφεσιακής κατάστασης που αντιμετωπίζει η τοπική οικονομία και αγορά, σηματοδοτεί την έναρξη νέων προσπαθειών που απαιτούνται για την περαιτέρω αναβάθμιση  του ΤΕΙ Πρέβεζας, προσπαθειών που θα πρέπει κυρίως να καταβληθούν από πλευράς πολιτικών εκπροσώπων και αιρετών της περιοχής μας, μιας και η στήριξη και αναβάθμιση  του ΤΕΙ Πρέβεζας αποτελούσε μία από τις πρώτες δεσμεύσεις όλων στην προεκλογική περίοδο. Η τοπική κοινωνία περιμένει από τον Κυβερνητικό Βουλευτή Κ. Μπάρκα και τον Βουλευτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στ. Γιαννάκη να αναμοχλεύσουν ξανά τον «φάκελο» της μεταφοράς της έδρας Σ.Δ.Ο. στο ΤΕΙ Πρέβεζας Πρέβεζα. Έτσι, στο μέλλον θα μπορούμε πλέον να πούμε πως το ΤΕΙ της περιοχής μας είναι ένα Ίδρυμα που πληροί όλες τις προϋποθέσεις ώστε να αποτελέσει μία από τις πρώτες επιλογές στα μηχανογραφικά δελτία των μαθητών εκείνων που επιθυμούν να ασχοληθούν με τις Οικονομικές Επιστήμες.

Άρης Τσελίκος
www.topikifoni.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ειναι αναγνωρισμενο;