Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Πεζοπορική διαδρομή από τον Ελαφότοπο στο Κεντρικό Ζαγόρι στο Βιτσικό (οικισμός Βίκος)










Από τον Ελαφότοπο (Τσιρβάρι, υψόμετρο 750 μ.) στο κεντρικό Ζαγόρι ξεκινάει η πεζοπορική μας διαδρομή και έχει ως κατάληξη το χωριό Βίκος (Βιτσικό, υψόμετρο 1100μ.).


Η περίπου 2 ½ ωρών πορεία μας έχει ως αφετηρία της τον τσιμεντόδρομο που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού (υπάρχει σχετική σήμανση).

Από εκεί ανηφορίζοντας, ακολουθούμε το δρόμο ο οποίος σύντομα μετατρέπεται σε χωματόδρομο και μας οδηγεί ως το πιο ψηλό σημείο της διαδρομή μας, που βρίσκεται περίπου στα 1350 μέτρα.
Κάπου εκεί ο χωματόδρομος μας τελειώνει.










Στη συνέχεια κατεβαίνουμε το για πολύ σύντομο διάστημα ασαφές μονοπάτι και περνώντας μέσα από διαδοχικές «λεκάνες» φτάνουμε στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής μας.
Από εδώ και πέρα μπαίνουμε σ' ένα πολύ καλά σηματοδοτημένο μονοπάτι και αρχίζουμε πλέον να κατηφορίζουμε προς το Βιτσικό.
Η διαδρομή μας σ' αυτές τις πλαγιές γίνεται μέσα από χαμηλή και πλούσια βλάστηση και πάνω σ' ένα πετρώδες έδαφος.
Ευτυχώς στο μονοπάτι αυτό έχει γίνει πρόσφατα ευκρινής και τακτική σήμανση και έτσι η πορεία μας γίνεται χωρίς κάποια ιδιαίτερα προβλήματα.
Λίγο πριν φτάσουμε στο Βιτσικό, συναντάμε το εικόνισμα του Αγίου Νικολάου και μια στάση σ' αυτό το σημείο κρίνεται απαραίτητη, για ν' απολαύσουμε την ωραία θέα της περιοχής.
Από τον Άγιο Νικόλαο κατηφορίζουμε και σε λίγα λεπτά φτάνουμε στο τελικό μας προορισμό, το χωριό Βιτσικό.

Δείτε τα video







Δεν υπάρχουν σχόλια: