Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Βαγγέλης Χαλιγιάννης, γνήσιος πωγωνήσιος κλαρινίστας, από τον Παρακάλαμο. Απολαύστε τα video





Απολαύστε τα video




























Ο  εξαίρετος κλαρινίστας Βαγγέλης Χαλιγιάννης είναι από τον Παρακάλαμο της Ηπείρου, όπουκατοικεί μια μεγάλη μουσική οικογένεια, η ξακουστή οικογένεια των «Χαλιγιάννηδων».







Η οικογένεα των Χαλιγιάννηδων έχει γίνει αντικείμενο έρευνας, γιατί  διαχρονικά όλοι ασκολούνται με την μουσική.Ο φακός πολλών εκπομπών της τηλεόρασης, που έχουμε παρακολουθήσει ερευνά διεισδυτικά στους χώρους όπου δημιουργείται αυτή η μουσική συντέλεια, για να αναδείξει τις διαστάσεις αυτού του σημαντικού μουσικού γεγονότος. Εισβάλει στις  οικογένειες των Χαλιγιάννηδων, για να καταγράψει από τους ίδιους, τόσο τις ιστορικές αναφορές για την εξέλιξη της τέχνης τους, όσο και τις μοναδικές εκτελέσεις τους στους ονομαστούς δρόμους του «Χαλιγιαννέϊκου» και του «Παρακαλαμιώτικου» παιξίματος. Εκείνων των στοιχείων και των ηχοχρωμάτων που τους κάνει να ξεχωρίζουν και να διαφοροποιούνται από πολλούς άλλους.


Οι εκπομπές ερευνούν ακόμη την κοινωνική διάσταση της προσφοράς των Χαλιγιάννηδων στις εκδηλώσεις της κοινωνικής ζωής, αφού χάριν στη δημιουργία τους, συντηρούνται και αναγεννιούνται μουσικές εκφράσεις οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία της δημιουργικής προβολής μας στο μέλλον. Η κάμερα των εκπομπών αποτυπώνει συνδυαστικές εικόνες του τόπου που καθρεφτίζει την μουσική και των ανθρώπων που την γεννούν, συμπληρώνοντας έτσι μία σύνθεση ολοκληρωμένη για την «μουσική γεωγραφία» της Ηπείρου"

Δεν υπάρχουν σχόλια: