Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ο Τσίπρας επιστρέφει άμεσα στους Βορειοηπειρώτες ομογενείς τις συντάξεις των 360 ευρώ



Την αποκατάσταση της κατώτατης σύνταξης του ΟΓΑ για τους Βορειοηπειρώτες και τους Παλιννοστούντες Ποντίους, προωθεί άμεσα η κυβέρνηση, αφού όπως είπε ζωντανά στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, αυτό θα γίνει πράξη με το πρώτο κιόλας νομοσχέδιο της κυβέρνησης! 

Θυμίζουμε ότι η παύση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και της ελάχιστης σύνταξης των 360 ευρώ προς του Έλληνες Βορειοηπειρώτες που κατέφυγαν στις πατρογονικές τους εστίες, αποτέλεσε ένα εξοντωτικό μέτρο, καθώς τους κατέστησε απροστάτευτους και χωρίς κανένα πόρο διαβίωσης με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε οικονομική εξαθλίωση.

 Όπως δεσμεύτηκε ο Δ. Στρατούλης, η επιστροφή των 360 ευρώ στους ηλικιωμένους ανασφάλιστους του ΟΓΑ θα είναι ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει στη Βουλή η νέα κυβέρνηση. «Για εμάς e-mail Χαρδούβελη δεν υπάρχει, ούτε για τα όρια ηλικίας, ούτε για τη μείωση των συντάξεων», είπε χαρακτηριστικά.

 Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο νέος αναπληρωτής υπουργός, θα υπάρξει κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος από τις επικουρικές συντάξεις, αλλά και όλων των μνημονιακών δεσμεύσεων που μειώνουν τις συνάξεις και αυξάνουν τα όρια ηλικίας.

Δείτε το video



Δεν υπάρχουν σχόλια: