Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Τα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου στο Μέγαρο Μουσικής, την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015.


Μια κορυφαία εκδήλωση η οποία τιμά την Ήπειρο θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών  την Τετάρτη στις 28 Ιανουαρίου 2015, στις 7 το απόγευμα από το ΜΕGARON PLUS σε συνεργασία με το Σωματείο Διάζωμα. 


Η εκδήλωση αφορά τις Πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου μεταξύ των ομιλητών ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Τι σημαίνει για την Ήπειρο η πολιτιστική διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της». 

Την εκδήλωση συντονίζει ο Σταύρος Μπένος, Πρόεδρος του σωματείου "ΔΙΑΖΩΜΑ".Η πολιτιστική διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου είναι ένα επώνυμο τουριστικό προϊόν, το οποίο διαμορφώνεται με βάση ένα συγκεκριμένο συνεκτικό στοιχείο και έχει ως στόχο να αποτελέσει κινητήριο μοχλό για τη βιώσιμη ανάπτυξη της συγκεκριμένης περιοχής (κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά). 

Αποτελεί μια ολιστική αντιμετώπιση του πολιτισμού, που εμπεριέχει παρεμβάσεις για τα ίδια τα αρχαιολογικά μνημεία, αναβάθμιση αλλά και δημιουργία μόνιμων έργων υποδομής και πρόσβασης. Παράλληλα, ενσωματώνει την παράδοση, τα τοπικά προϊόντα και ενεργοποιεί τους πολίτες.

 Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η υλοποίηση από όλους τους αρμόδιους φορείς και το «ΔΙΑΖΩΜΑ» ενός πρώτου πιλοτικού προγράμματος Πολιτιστικής Διαδρομής στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: