Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ο Δήμος Αρταίων διοργανώνει το «ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΓΙΟΦΥΡΙΟΥ στις 29 Μαρτίου».


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                         Άρτα, 29-01- 2015
ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

























Πρόκειται για ένα αθλητικό γεγονός που σκοπεύει να αποτελέσει θεσμό για το Δήμο μας, έναν Αγώνα Δρόμου που συνδυάζει τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την κοινωνική προσφορά.

Ο Δήμος Αρταίων διοργανώνει αγώνα δρόμου την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 με την επωνυμία «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΓΙΟΦΥΡΙΟΥ». Πρόκειται για ένα αθλητικό γεγονός που σκοπεύει να αποτελέσει θεσμό για το Δήμο μας, αφού θα λαμβάνει χώρα μία φορά το χρόνο την τελευταία Κυριακή κάθε Μαρτίου, με τη συμμετοχή αθλητών από το δήμο μας, την περιφέρεια αλλά και όλη την Ελλάδα.

«Ο Δρόμος του Γιοφυριού» θα περιλαμβάνει έναν ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου 21, 1 χλμ., έναν αγώνα δρόμου 5 χλμ. Και σχολικούς αγώνες 1.000 και 2.000 μέτρων, και οι αθλητές θα διανύουν μια διαδρομή περνώντας από όλα τα Πολιτιστικά Μνημεία του Δήμου μας (Κάστρο, Αγία Θεοδώρα, Παρηγορήτισσα, Γεφύρι, Παναγία Βλαχερνών κ.α.). Στον Αγώνα Δρόμου θα υπάρχουν δύο αψίδες που θα σηματοδοτούν την αρχή και τον τερματισμό του αγώνα, μία στην αφετηρία του αγώνα στο Κάστρο και μία στον τερματισμό στην κεντρική πλατεία της Άρτας, ενώ κύπελλα θα απονεμηθούν στους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας (Άντρες-Γυναίκες) και μετάλλια καθώς και δίπλωμα συμμετοχής θα δοθούν σε όλους τους δρομείς.

Το αθλητικό αυτό γεγονός συνδυάζει τη διάδοση του Αθλητικού Πνεύματος με την Κοινωνική Προσφορά στους συνανθρώπους μας καθώς και την προβολή των Πολιτιστικών Μνημείων του Δήμου μας. Η συμμετοχή των αθλητών στον αγώνα θα είναι δωρεάν, ωστόσο οι συμμετέχοντες μπορούν να προσφέρουν όποιο χρηματικό ποσό επιθυμούν που θα χρησιμοποιηθεί για κοινωνικό σκοπό του Δήμου (στήριξη παιδιών με ειδικές ανάγκες, άπορες οικογένειες, στήριξη ατόμων με χρόνιες παθήσεις κ.α.).

Δικαίωμα συμμετοχής στο «ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΓΙΟΦΥΡΙΟΥ» έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, ενώ για κάτω των 18 ετών ζητείται υπεύθυνη δήλωση από το γονέα. Οι εγγραφές θα γίνονται ηλεκτρονικά στο site www.arta.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: