ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ
Υλικά
για 4-5 άτομα
• 500
γρ φύλλο κρούστας
• 4 κούπες γάλα
• 1/4 κούπας βούτυρο
• 2/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
• 2/3 κούπας ζάχαρη
• 2 αυγά
• 2 κρόκοι
• βανίλια
• 2/3 κούπας βούτυρο λιωμένο
• άχνη και κανέλλα
• 4 κούπες γάλα
• 1/4 κούπας βούτυρο
• 2/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
• 2/3 κούπας ζάχαρη
• 2 αυγά
• 2 κρόκοι
• βανίλια
• 2/3 κούπας βούτυρο λιωμένο
• άχνη και κανέλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
• Σε
κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και
καβουρδίζετε το σιμιγδάλι για ένα
λεπτό.
• Ρίξτε
το γάλα, που έχετε ζεστάνει καλά,
ανακατέψτε και προσθέστε και τη ζάχαρη.
• Βράζετε
σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα
και κατόπιν κατεβάστε από την φωτιά.
• Όταν
η κρέμα κρυώσει ρίχνετε τα αυγά χτυπημένα
και τη βανίλια και την καλύπτετε με
μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα.
•
Βουτυρώστε ένα
ταψί η πυρίμαχο σκεύος και στρώστε τα
μισά φύλλα αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με
βούτυρο. Ρίχνετε την κρέμα και κάνουμε
το ίδιο και για τα υπόλοιπα φύλλα.
• Ψήνετε
στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
• Όταν
τη σερβίρετε πασπαλίζουμε με άχνη και
κανέλλα.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου