Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Μπουγάτσα


ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ
Υλικά για 4-5 άτομα
500 γρ φύλλο κρούστας
• 4 κούπες γάλα
• 1/4 κούπας βούτυρο
• 2/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
• 2/3 κούπας ζάχαρη
• 2 αυγά
• 2 κρόκοι
• βανίλια
• 2/3 κούπας βούτυρο λιωμένο
• άχνη και κανέλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Σε κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και καβουρδίζετε το σιμιγδάλι για ένα λεπτό.
Ρίξτε το γάλα, που έχετε ζεστάνει καλά, ανακατέψτε και προσθέστε και τη ζάχαρη.
Βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα και κατόπιν κατεβάστε από την φωτιά.
Όταν η κρέμα κρυώσει ρίχνετε τα αυγά χτυπημένα και τη βανίλια και την καλύπτετε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα.
Βουτυρώστε ένα ταψί η πυρίμαχο σκεύος και στρώστε τα μισά φύλλα αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με βούτυρο. Ρίχνετε την κρέμα και κάνουμε το ίδιο και για τα υπόλοιπα φύλλα.
Ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
Όταν τη σερβίρετε πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλλα.

ΚΑΛΗ   ΧΡΟΝΙΑ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ 








Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος










Δεν υπάρχουν σχόλια: