Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Βανέσσα Γαρδίκου, υποψήφιος βουλευτής με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γ. Παπανδρέου. στα Γιάννενα. ''Γιατί στηρίζω το ΚΙΝΗΜΑ''


Γιατί στηρίζω το Κίνημα Δημοκρατικών Σοσιαλιστών

Κάθε νέο ξεκίνημα απαιτεί δύσκολες αποφάσεις, ταυτόχρονα όμως εμπεριέχει τα στοιχεία της Ελπίδας και της δίψας για Αλλαγή. Όσοι σιωπούν για τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων αποκρύπτουν την αλήθεια για το ποια ήταν τα πραγματικά αίτια που δημιουργήσαν μια χώρα βαθιά χρεωμένη και εγκλωβισμένη σε ένα στρεβλό παραγωγικό μοντέλο.
Σήμερα, το υπέρογκο δημόσιο χρέος αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα και θα κληθεί να διαχειριστεί η επόμενη κυβέρνηση από τις 26 Γενάρη.Ωστόσο δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι το χρέος δεν είναι το αίτιο αλλά το αποτέλεσμα.
Είναι το αποτέλεσμα μιας αλόγιστης πολιτικής υπερδανεισμού, πελατειακής κακοδιαχείρισης και κατασπατάλησης των δημοσίων πόρων, με αποκορύφωμα την περίοδο 2004-2009 της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ που μας έφερε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και της εθνικής καταστροφής, με το έλλειμμα να εκτοξέυεται το έτος 2009 σχεδόν στο 16% του ΑΕΠ. Επιπλέον, η απόκρυψη της αλήθειας και η εξαπάτηση των ευρωπαίων εταίρων μας με επίπλαστα στοιχεία για το πραγματικό έλλειμα και το χρέος, δημιούργησαν ένα τεράστιο έλλειμα αξιοπιστίας για τη χώρα.
Απέναντι σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, η χώρα κατάφερε να σταθεί όρθια χάρη στις θυσίες όλων μας και τις πρωτοβουλίες που πήρε ως Πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, απομακρύνοντας τον κίνδυνο της ασύντακτης χρεοκοπίας. Οι θυσίες αυτές δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Επιβάλλεται η χώρα να κυβερνηθεί από υπέυθυνες πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες από κοινού με άλλες σοσιαλιστικές ευρωπαικές δυνάμεις θα αξιώσουν μια Ευρώπη με προοδευτική κατεύθυνση. Απαιτείται αλλαγή σελίδας.
Στο νεο αυτό ξεκίνημα ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του Γιώργου Παπανδρέου θέτοντας ως προτεραιότητα αφενός τη διόρθωση των αδικιών και τον εκτοπίσμό του κομματισμού και των συμφερόντων υπέρ της αξιοκρατίας, της δικαιοσύνης και της δημιουργίας, αφετέρου τον εξορθολογισμό των θεσμών στα πλαίσια της «επανάστασης του αυτονόητου».
Εμείς μιλάμε για ένα πλαίσιο συνεργασίας με προοδευτικό πρόσημο στη βάση προγραμματικών συμφωνιών και συγκεκριμένων αξιών. Ένα πλαίσιο συνεργασίας που θα περιλαμβάνει τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις του τόπου, διαμορφώνοντας τις ελάχιστες κοινές εθνικές θέσεις για το ζήτημα του χρέους, την παραγωγική ανασυγκρότηση που θα φέρει επενδύσεις και δουλειές, τη στήριξη στον άνεργο και τη δημιουργία ενός κοινωνικού και αποτελεσματικού κράτους δικαίου με επίκεντρο τον Άνθρωπο και προτεραιότητα τον Πολίτη.
Αυτές τις αξίες πρεσβεύω, για αυτές τις αξίες αγωνίζομαι με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Ένα Κίνημα αξιών και οραμάτων για την χώρα, την Ήπειρο και τους ανθρώπους της.

Βανέσσα Γαρδίκου
Υποψήφια Βουλευτής Ν. Ιωαννίνων

Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Δεν υπάρχουν σχόλια: