Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Ζωώδια: Το 2015 των πολιτικών αρχηγών

image

Αντώνης ο Εντολέας: το 2015 θα είναι δύσκολο για τον Αντώνη τον Σαμαρά. Εννοώ από πολιτικής απόψεως καθώς από επαγγελματικής και οικονομικής ανήκει κι αυτός στην ομάδα των συμπολιτών μας που χρησιμοποιεί τον πρώτο πληθυντικό στα ρήματα «υποφέρω», «ματώνω», «προσπαθώ», «δυσκολεύομαι», «δουλεύω» μάλλον εξαιτίας μιας έμφυτης και πολύ διασκεδαστικής διάθεσης ειρωνείας. Το πιο πιθανό είναι η νέα χρονιά να τον βρει εκεί απ' όπου ήρθε: Αν θυμάστε, είχε πει πως στα 10 χρόνια πολιτικής απραξίας περνούσε το χρόνο του κοιτάζοντας λευκούς τοίχους και ταβάνια. Ο ίδιος αποκαλούσε το χώρο στον οποίο ζούσε αυτή την περιπέτεια «σπίτι μου», παρότι η περιγραφή, αλλά και το βλέμμα του Αντώνη, ταιριάζει περισσότερο σε ιδρύματα πολύ ειδικού σκοπού. Όπως και να έχει, εκεί θα μπορεί να συνομιλεί απερίσπαστος με τον Θεό ο οποίος και είναι το μοναδικό ον στο σύμπαν που τον αντέχει, κυρίως επειδή χάρη στις συνομιλίες με τον ηγέτη της Νέας της Δημοκρατίας μπορεί να καταλάβει ακριβώς τι πήγε λάθος την τελευταία φορά που είπε να διασκεδάσει την πλήξη του με δημιουργικό τρόπο.

image

Θεέ μου, μην αφήσεις να επιστρέψω στο «σπίτι»...



Αντρέας Τσίπρας: Η πιθανή πρωθυπουργία μπορεί να είναι μια μεγάλη αλλαγή, όχι όμως αρκετά ικανή να αλλάξει ιδιαίτερα τον Βαλκάνιο Φύλαρχο που θέλει να γίνει Αρχιφύλαρχος στη θέση του Αρχιφύλαρχου. Το πραγματικό του ταλέντο είναι οι μιμήσεις της οικογένειας Παπανδρέου και συνεπώς και το 2015 θα συνεχίσει να κάνει το μόνο πράγμα που ξέρει να κάνει καλά. Έτσι μετά τον Γεώργιο τον οποίο μιμήθηκε κηρύσσοντας τον ανέκδοτο του αγώνα, μετά τον Αντρέα του οποίου μιμήθηκε μέχρι και τον τρόπο ομιλίας, έχει αρχίσει να μιμείται τον τελευταίο μεγάλο της δυναστείας και πιο συγκεκριμένα τα ελληνικά του. Πρόκειται για μια μίμηση που θα ολοκληρωθεί με ξύρισμα του πάνω μέρους της κεφαλής και μουστάκι και η οποία θα του φανεί εξαιρετικά χρήσιμη σε περίπτωση που γίνει πρωθυπουργός και πολεμήσει τον «νεοποτισμό» προκειμένου, υποθέτω, να επαναφέρει τον παλαιοποτισμό, ό,τι κι αν αυτό σημαίνει.


image

Ο Αντρέας ο Τσίπρας εν ώρα μελέτης



Ευάγγελος Βοναπάρτης: Ο άνθρωπος ο οποίος θυσιάζεται εδώ και χρόνια, αναλαμβάνοντας υπουργεία, αντιπροεδρίες κυβέρνησης και γενικά κάνοντας διάφορες τέτοιες μεγάλες θυσίες που δυστυχώς δεν πολυσυγκίνησαν τους άκαρδους Έλληνες, μάλλον θα συνεχίσει να το κάνει. Αν -παρ' ελπίδα- δεν του δοθεί η ευκαιρία να ξανασώσει τη χώρα θα απομονωθεί στη νήσο Ελβα, της οποίας και θα χριστεί αυτοκράτορας. Εκεί θα γράψει την αυτοβιογραφία του με τον τίτλο «ΕΓΩ» και εξώφυλλο τον γνωστό πίνακα που τον απεικονίζει λίγο πριν τη μάχη του Βατερλό.


image

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε παλαιότερη απεικόνιση



Κυρ Φώτης: Ο ηγέτης της ανανεωτικής αριστεράς (λέγεται «ανανεωτική» επειδή κάθε τόσο κάνει reset και φέρεται σα να μην έχει παρελθόν) θα αναλάβει την καθαριότητα του πεζοδρομίου έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου. Αν κάνει καλή δουλειά, η μεγαθυμία του Αντρέα του Τσίπρα ίσως να τον οδηγήσει στην τιμητική θέση του αρχισφουγγαριστή του εσωτερικού των γραφείων όπου θα επιβεβαιώσει στους πρώην - νυν συντρόφους του πως ένας πραγματικός αριστερός δεν έχει κανένα πρόβλημα αφού κατουρήσει εκεί που έπινε στην συνέχεια να επιστρέψει για να ξαναπιεί κατουρώντας εκεί που έτρωγε μέχρι να ξαναφάει, αν η ανάγκη για εργασία τον αναγκάσει. Παράλληλα θα συνεργαστεί με μεγάλη φαρμακοβιομηχανία προκειμένου να βοηθήσει στην παρασκευή του πρώτου φαρμάκου κατά της αϋπνίας χωρίς παρενέργειες.


image

Ο κυρ Φώτης στη συνέντευξη χάρη στην οποία κέρδισε την εμπιστοσύνη των προηγούμενων εργοδοτών του



Καμμένος Πάνος: Ο ίδιος φαίνεται να πιστεύει πως θα είναι ο εγγυητής της κυβέρνησης, κάτι που θα είναι το αντίστοιχο του να εγγυάται την προστασία των δασών κάποιος πυρομανής. Στην πραγματικότητα το πιο πιθανό είναι να εγγυηθεί την επιστροφή των Παρατράγουδων με την Αννίτα την Πάνια όπου θα είναι και μόνιμος καλεσμένος προκειμένου να αντικαταστήσει τον Νίκο «Κάτμαν» Κατέλη. Αν η εκπομπή δεν πάει καλά θα ανοίξει στούντιο ηχογραφήσεων και τεχνικής επεξεργασίας ήχου μαζί με τον Παύλο τον Χαικάλη και τον γνωστό τηλευαγγελιστή Λάκη Λαζόπουλο.


image

Δως μου - δως μου - δως μου το φιλί τσου/ θέλω θέλω να 'μαι ο ερατστή τσου



Βλαδίμηρος Κουτσούμπας: Ο ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Λιάνας σκοπεύει να αλλάξει πολλά στο Κόμμα τη νέα χρόνια. Έχει καταλάβει πως οι καιροί έχουν αλλάξει κι αν δεν τους ακολουθήσεις κινδυνεύεις να εξαφανιστείς. Γι' αυτό θα αντικαταστήσει τα ημερολόγια του Περισσού που έχουν κολλήσει στο 1917 με νέα υπερσύγχρονα ημερολόγια του 1925. Η αλλαγή αυτή αναμένεται να φέρει πολλές αντιδράσεις, αλλά ένας μεταρρυθμιστής σαν τον Κουτσούμπα δεν θα διστάσει και είναι βέβαιο πως στο τέλος οι μεταρρυθμίσεις, των οποίων θα τεθεί επικεφαλής, θα επικρατήσουν.


image

Ο ηγέτης του ΚΚΛ σε μια από τις συχνές εμφανίσεις του σε πολυπληθή ακροατήρια



Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου: Την ώρα που γράφω δεν γνωρίζω αν τελικά ο ηγέτης της σοσιαλιστικής της διεθνούς θα φτιάξει καινούργιο μαγαζ.. ζητώ συγνώμη.. κόμμα, αλλά ελπίζω να το κάνει. Και ελπίζω να μπει στη βουλή από την οποία είναι κρίμα να λείπει ένας άνθρωπος που διαθέτει το σπάνιο ταλέντο να προκαλεί το γέλιο ακόμα και χωρίς να ανοίξει το στόμα του. Αν δεν τα καταφέρει θα ασχοληθεί με τη συγγραφή των βιβλίων επαναστατικού προβληματισμού «Το κανό μου κι Εγώ», «Το μόνο που Έχουν να χάσουν οι Ποδηλάτες Είναι οι Αλυσίδες τους», «Μπορούμε να Γίνουμε Πρώτοι στην Πληφορική στην Ευρώπη Σχολεία» και βέβαια με την ολοκλήρωση του magnus opus του που θα φέρει τον τίτλο «Πίου Πίου Ζντουπ Πίου».


image

Σου γράφω πάλι από ανάααγκηηη...



Σταύρος: Ο άνθρωπος που παίρνοντας παράδειγμα από τις επιτυχημένες τραγουδίστριες του καιρού μας κατάλαβε πως αν θέλεις να κάνεις πραγματική επιτυχία ο καλύτερος τρόπος είναι να σε φωνάζουν με το μικρό σου όνομα, θα ανταμειφθεί για τις πολύμηνες προσπάθειες του να σώσει, και αυτός, την Ελλάδα με μια βουλευτική αποζημίωση και αν όλα πάνε καλά και με μια κυβερνητική θέση, κατά προτίμηση στο Υπουργείο Δημοσίων Σχέσεων. Στην περίπτωση αυτή θα αναγκαστεί να πάρει ένα μαύρο δερμάτινο σακίδιο για τις επίσημες κυβερνητικές εκδηλώσεις και το παλιό θα το φοράει μόνο μέσα στο σπίτι ή όταν βγάζει βόλτα τον Λυκούδη του.


image

Ο Σταύρος στην εκδήλωση «Ούτε ένας ακόμα άνεργος» την ώρα που προσφέρει δουλειά στον συμπολίτη μας Λυκούδη, που βρέθηκε αντιμέτωπος με τον κίνδυνο της ανεργίας


Μανος Βουλαρινος

Δεν υπάρχουν σχόλια: