Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Με πρωτοβουλία της Αδελφότητας Αποδήμων Κουρέντων Αθήνας, αγρότες και ζωγράφοι θα συναντηθούν στα Κούρεντα σε παράλληλες εκθέσεις ζωγραφικής και προβολής αγροτικών προϊόντων.



Η Αδελφότητα Αποδήμων Κουρέντων Ιωαννίνων Αθήνας, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό- Οικολογικό Σύλλογο Κουρέντων ( Π.Ο.Σ.Κ.) διοργανώνουν την 1η Έκθεση παραγωγών αγροτικών προϊόντων και συγχρόνως την 2η Έκθεση Ζωγράφων της ευρύτερης περιοχής μας.

Οι εκθέσεις θα φιλοξενηθούν στις αίθουσες του ανακαινισμένου Δημοτικού Σχολείου Κουρέντων και στον προαύλιο χώρο.

Στην έκθεση ζωγραφικής εκθέτουν τα έργα τους , ζωγράφοι από τα Κούρεντα καθώς και ζωγράφοι από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ζίτσας. Τοπικοί και όχι μόνο παραγωγοί εκθέτουν τα γνήσια τοπικά και παραδοσιακά τους προϊόντα και σας προσκαλούν αλλά και προκαλούν να δοκιμάσετε τις νέες γεύσεις που έχουν παράξει.

Η έκθεση θα λειτουργεί από 9/8 - 25/8/2014 και θα είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 11:00 έως 20:00 .

Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 9/8/2014 και ώρα 19:00.

Παράλληλα είναι μια ευκαιρία για τους επισκέπτες να γνωρίσουν και τα χωριά της περιοχής.

Τα Κούρεντα , ήταν άλλωστε, το Διοικητικό και πολιτιστικό κέντρο των Κουρεντοχωρίων. Το σχολείο μετά από 30 χρόνια αδράνειας , ανοίγει τις πόρτες του πάλι με προσδοκία και επιθυμία να ενώσει το χθες με το σήμερα. Η σημαντική συμβολή του κατά το παρελθόν έρχεται να ενισχύσει δημιουργικά το σήμερα.

Μία ευκαιρία λοιπόν για γνωριμία με τους νέους παραγωγούς της περιοχής μας και συγχρόνως για επαφή με την τέχνη.



Δεν υπάρχουν σχόλια: