Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Τέχνη και αγώνας πάνε μαζί... Κοσμοσυρροή τη Τετάρτη το βράδυ 30 Ιουλίου 2014, στο Κάστρο του Παντοκράτορα, στη θεατρική εκδήλωση-παράσταση «Την αγαπήσαμαν κι εμείς» της Γεωργίας Σκοπούλη, για την υπεράσπιση της δημόσιας Υγείας στην Πρέβεζα

Τέχνη και αγώνας πάνε μαζί... - Κοσμοσυρροή στη θεατρική εκδήλωση για την υπεράσπιση της δημόσιας Υγείας στην Πρέβεζα (photo)

Το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Υγεία, από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ και το ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, παρουσίασε το βράδυ της Τετάρτης, το έργο «Την αγαπήσαμαν κι εμείς» στο Κάστρο Παντοκράτορα.
Ήταν μια μοναδική σύνθεση, την οποία παρακολούθησαν περίπου 500 άτομα και αποδεικνύει αφ' ενός πως οι Πρεβεζάνοι αγαπούν και επιζητούν το καλό θέατρο και αφ' ετέρου πως η τέχνη και ο αγώνας πάνε... μαζί.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΓΝ Πρέβεζα, κ. Στρατής Βουγέλλης μίλησε στους θεατές και ανέδειξε όλα τα προβληματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της Πρεβεζας.
Η μαζικότητα της παρουσίας των πολιτών στην εκδήλωση πάντως, δείχνει το κοινό αίσθημα της πρεβεζάνικης κοινωνίας για το νοσοκομείο και τις δομές υγείας, απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές.

 IMG 9790

Λίγα λόγια για το έργο:

Από το βιβλίο "Αυτές που γίναν ένα με τη γη" της Γεωργίας Σκοπούλη.

IMG 9813

Το έργο γεννήθηκε από δραματοποίηση αποσπασμάτων από το βιβλίο της Γεωργίας Σκοπούλη. Ένα βιβλίο που αφηγείται αληθινές ιστορίες γυναικών της Ηπείρου. Οι γυναίκες αυτές έζησαν τα δύσκολα χρόνια του πολέμου, της μετανάστευσης και της φτώχειας. Οι συντελεστές της παράστασης παρουσίασαν μία από αυτές τις αφηγήσεις. Επί σκηνής ακούγονται ζωντανά, παραδοσιακά τραγούδια.

 IMG 9818

Επεξεργασία κειμένου - Σκηνοθεσία: Λίλη Σακκά

Βοηθός σκηνοθέτη: Αλέξανδρος Τσανέλης
Επιμέλεια κίνησης: Λίλη Σακκά - Αλέξανδρος Τσανέλης
Γλωσσολογική επεξεργασία κειμένου: Βασίλης Παπαδήμας
Επιλογή τραγουδιών: Γιώργος Τσούκης
Κουστούμια: Λίλη Σακκά - Αλέξανδρος Τσανέλης - Γεωργία Παπαδιώτη (και με την συμβουλή του Βασίλη Παπαδήμα)
Φωτισμοί: Λίλη Σακκά - Γεωργία Παπαδιώτη
Κατασκευή κουστουμιών: Γεωργία & Πελαγία Παπαδιώτη
Τεχνικός φωτισμού: Μαριάννα Καββαδία
Ηλεκτρολόγος: Γιάννης Φατούρος
Σχεδιασμός αφίσας: Άννυ Βλαχοπούλου
Φωτογραφίες: Γιάννης Χατζόπουλος
Μουσικός: Γιώργος Τσούκης (φωνή, κιθάρα, ούτι)
Προώθηση & Προβολή: Μαριάννα Καββαδία


IMG 9806

Ηθοποιοί (στο ρόλο της Βασίλως και του χορού): Χριστίνα Κολιού, Σούλα Μπαχλάβα, Αλεξάνδρα Νίκα, Γεωργία Παπαδιώτη, Λαμπρινή Τζίμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: