Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Πλούσιο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Αυγούστου 2014 «Το Ροδοφέγγαρο», που διοργανώνονται στη Ροδαυγή Άρτας


Από τον τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ροδαυγής Άρτας «Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» και την Αδελφότητα Αποδήμων της  Αθήνας, ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων Αυγούστου 2014 - «Το Ροδοφέγγαρο» που θα διαρκέσει από την 1η έως και τις 22 Αυγούστου με σειρά εκδηλώσεων.

 Η αρχή θα γίνει την Παρασκευή 1 Αυγούστου με την προβολή της ταινίας - ντοκιμαντέρ του Βασίλη Γκανιάτσα «Της Άρτας το Γεφύρι», ενώ γίνει αφιέρωμα στο έργο του ΕL GRECO, θα υπάρξουν παιδικές παραστάσεις, νεανικές βραδιές, εκθέσεις ζωγραφικής, αθλητικές δραστηριότητες, Φεστιβάλ  χορευτικών ομάδων, συναυλίες, παραδοσιακές βραδιές κ.α.


 Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
 1 Αυγούστου Παρασκευή
 Προβολή  ταινίας - ντοκιμαντέρ
 «Της Άρτας το Γεφύρι» του Βασίλη Γκανιάτσα στην πλατεία. Ώρα έναρξης  21:00
 2 Αυγούστου Σάββατο
 Νεανική βραδιά με ροκ μουσική από το  συγκρότημα των «H.Angry Birds». Ώρα έναρξης 21:00.
 3 Αυγούστου - Κυριακή
 Παιδική διαδραστική παράσταση με τίτλο  «Η  Πριγκίπισσα Ροδοφέγγαρη και τα κλεμμένα χαμόγελα» από την θεατρική ομάδα Ιωαννίνων «Φτου και βγαίνω», στο χώρο της πλατείας.
 Ώρα έναρξης 19.00
 4 Αυγούστου - Δευτέρα
 Αφιέρωμα στο έργο  του  ΕL GRECO - Δομίνικου Θεοτοκόπουλου από τον εικαστικό  Βασίλη Σταύρου. Μαζί με τους Ευρωπαίους  τιμούμε φέτος τον μεγάλο έλληνα ζωγράφο για τα 400 χρόνια από τον θάνατό του. Παρουσίαση - προβολή από τον ζωγράφο Βασίλη Σταύρου. Ώρα έναρξης 21:00.
 5,6 & 7 Αυγούστου - Τρίτη- Τετ- Πέμπτη
 Εργαστήρι ζωγραφικής  για παιδιά από 7 ετών και άνω και έκθεση των έργων. Συμμετέχει η ζωγράφος Ελένη Γεωργάνου Ώρες εργαστηρίου  10:00 - 12:00  και  18:00 - 20:00


 7 & 8 Αυγούστου-  Πέμπτη- Παρασκευή
 Αθλητικές δραστηριότητες  από τον πανελληνιονίκη αθλητή μεγάλων αποστάσεων, Χρήστο Ζαρκάδα.
 Την πρώτη μέρα  παιδικά παιχνίδια  στο χώρο της πλατείας.  Ώρες  10:00 -12:00  και 18:00 - 20:00
 Τη δεύτερη μέρα  αθλητική δράση - αγώνες.
 Αγώνας δρόμου  17:00 - 18:00  (πλατεία)
 Αγώνας ποδηλάτου 18:00 - 20:00 στο δάσος  της  Μπιστούρας.
 9 Αυγούστου - Σάββατο
 Φεστιβάλ  χορευτικών ομάδων  από διάφορες περιοχές της Ελλάδας  με την παραδοσιακή  κομπανία του Ηλία Πλαστήρα. Συμμετέχουν τα χορευτικά: Λαογραφικού Ομίλου Μεγάρων Αττικής, Πολιτιστικού  και Μορφωτικού  Συλλόγου Αιτωλικού Μεσολογγίου, Λαογραφικού Ομίλου Άρτας «Το Εργαστήρι» και το χορευτικό της Ροδαυγής, τα οποία θα παρουσιάσουν χορούς από τα Μέγαρα, την Μακεδονία, τα νησιά του Αιγαίου και την περιοχή των Τζουμέρκων.
 Στο τέλος ελεύθερος χορός  για όλους.
 Ώρα έναρξης  21:00


 10 Αυγούστου - Κυριακή
 Δραστηριότητες  μύησης  για τους νέους από τους Προσκόπους Άρτας στην πλατεία.
 Ώρα έναρξης 18:00
 18 Αυγούστου - Δευτέρα
 Συναυλία με τίτλο: Μουσικό ταξίδι. από το χθες στο σήμερα. Παραδοσιακό  - έντεχνο και λαϊκό τραγούδι  από τη νεανική  χορωδία  της  ενορίας Αγ. Βησσαρίωνα  Φιλιππιάδας,  με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής. Συμμετέχει ο Βασ. Γεραγόρης.
 Ώρα έναρξης 21:00
 21 & 22 Αυγούστου-  Πέμπτη - Παρασκευή
 Μια φορά κι έναν καιρό. Αφήγηση παραμυθιού, θεατρικό παιχνίδι, κατασκευή μάσκας και σκηνικού στο χώρο του Δημοτικού σχολείου και στη βρύση του Μπέσικου.
 Ώρα έναρξης 18:00»

Δεν υπάρχουν σχόλια: