Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Με σύνθημα «πάρε μέρος στην ανατροπή-κάνε την ελπίδα πράξη» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το βράδυ της Τετάρτης 20 Αυγούστου 2014 στην πλατεία Δικαστηρίων, το 3ο Φεστιβάλ νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας .

"Πάρε μέρος στην ανατροπή..για να μη βλέπουμε τις παραλίες με τα κιάλια!"

Με σύνθημα «πάρε μέρος στην ανατροπή-κάνε την ελπίδα πράξη» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το βράδυ της Τετάρτης στην πλατεία δικαστηρίων, το 3ο Φεστιβάλ νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας .


IMG 2238


Με βασικούς ομιλητές την Ηρώ Διώτη, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λάρισας, ΕΚΚΕ Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον Γιώργο Κυρίτση, Δημοσιογράφο Αυγής και Ρ.Σ «Στο κόκκινο» και τον Κωνσταντίνο Τσούτση, μέλος Κ.Σ νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας διοργάνωσαν ένα φεστιβάλ όπου η συζήτηση επικεντρώθηκε στο θέμα της προσπάθειας ιδιωτικοποίησης του αιγιαλού  , θέλοντας να προβληματίσουν αλλά και να «ξυπνήσουν» τους πολίτες ώστε να αντιδράσουν, προκειμένου να "μη βλέπουμε τις παραλίες με τα κιάλια"...

IMG 2241

Όλοι όσοι πήραν το λόγο επισήμαναν την ανάγκη για κοινούς τόπους δράσης προκειμένου να ανατραπούν τα σχέδια της συγκυβέρνησης και να ανοίξει ο δρόμος της απελευθέρωσης της κοινωνίας από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Στο χαιρετισμό του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας κ. Κώστας Μπάρκας επισήμανε πως το πρόβλημα της ιδιωτικοποίησης του αιγιαλού ακουμπά και την περιοχή μας, με την πώληση 51 στρεμμάτων στην Αμμουδιά και κάλεσε τους πολίτες όλου του Νομού να αντιδράσουν συντονισμένα και μαζικά.

IMG 2244

Η κα Ηρώ Διώτη έκανε λόγο για ένα σχέδιο αρπαγής της δημόσιας περιουσίας από το ιδιωτικό κεφάλαιο, σημειώνοντας πως ένα μέρος αυτού του σχεδίου είναι οι παραλίες, η υπόθεση του τουρισμού και γενικότερα της λεγόμενης ανάπτυξης. «Η ίδια αυθαιρεσία, αρπακτικότητα, αντιεπιστημονικότητα και αντιπεριβαλλοντική πολιτική χαρακτηρίζει και όσα πέρασαν και όσο προτίθενται να περάσουν σχετικά με την χωροταξία, σχετικά με τα δάση και πάει λέγοντας» είπε χαρακτηριστικά η κα Διώτη σημειώνοντας πως πρόκειται για απόλυτα αποτυχημένο μοντέλο που έχει σκοπό να εξυπηρετήσει βραχυπρόθεσμα κερδοσκοπικά σχέδια και ανέφερε το παράδειγμα της Ισπανίας που ακολούθησε το ίδιο μοντέλο πριν λίγα χρόνια, το οποίο απέτυχε.

IMG 2246

«Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε τον τρόπο με τον οποίο το κράτος στα χρόνια της ανάπτυξης λειτουργούσε αφήνοντας την ιδιωτική πρωτοβουλία να λυμαίνεται τόσο τις παραλίες όσο και το φυσικό πλούτο» ανέφερε ο Κωνσταντίνος Τσούτσης στην εισήγησή του, σημειώνοντας πως με την πολιτική που ακολουθείται θα καταργηθεί η δυνατότητά μας για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες και τους αιγιαλούς, ενώ ο κ. Γιώργος Κυρίτσης μίλησε γενικότερα για το δημόσιο χώρο, με βασικό άξονα το θέμα με τις παραλίες.

IMG 2253

Στη συζήτηση πραγματοποίησε παρέμβαση και ο κ. Φονταράς, Μέλος της ανοιχτής συνέλευσης Πρέβεζας, για το θέμα της Κυανής Ακτής κάνοντας μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό της λεγόμενης ανάπλασης, ενώ το φεστιβάλ συνεχίστηκε μέχρι αργά μετά τα μεσάνυχτα με συναυλία από τους ΣΤΟ ΚΕΝΟ(μαθητικό συγκρότημα), Ντίνο Γιαννακό, Νίκο Λιόντο, Άγγελο Σάλιαρη και FOLK & ROLL

IMG 2289
Δείτε το video


Δεν υπάρχουν σχόλια: