Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου ή πολιτευτής Κωλοπετεινίτσας;


Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος
Κύριε Ροΐδη,
Ο κ.Λοβέρδος, δεν λέει να πάει στο σπίτι του αλλά επιμένει να μας απειλεί με το ακροδεξιό και υπερσυντηρητικό του μουχλιασμένο οπλοστάσιο, που παραπέμπει σε εποχές πολιτικής καθυστέρησης. Σταχυολογώ, χωρίς άλλα σχόλια, γεγονότα και δηλώσεις που τον αφορούν για να καταλήξω με παλιότερο άρθρο μας, όπου καταγγέλλαμε ότι ο κ.Λοβέρδος ενίσχυε οικονομικά με χρήματα των φορολογούμενων, το χωρίς λογοδοσία, νεφελώδες και πάντα με ξένα κόλλυβα «φιλανθρωπικό» έργο της Αρχιεπισκοπής.
Α) (8 Σεπτεμβρίου 2011). «Λοβέρδος: Οι δημόσιοι υπάλληλοι μας έφτασαν εδώ:Σφοδρή επίθεση εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων εξαπέλυσε ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων στη Βουλή, σχετικά με την αργοπορία στη μετεγκατάσταση του Υπουργείου Υγείας στο κτίριο του κέντρου τύπου των Ολυμπιακών Αγώνων. «Το ένα εκατομμύριο δημοσίων υπαλλήλων που ταλαιπωρούν 10 εκατομμύρια πολίτες, με τη βεβαιότητα ότι ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος, μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Β) (31.1.2013). Σε διαθεσιμότητα και η σύζυγος του Α. Λοβέρδου: Τη διαβεβαίωση ότι και η σύζυγος του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου τέθηκε σε καθεστώς διαθεσιμότητας, όπως χιλιάδες άλλοι υπάλληλοι του Δημοσίου, έδωσε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αρχικά (26.11.2012) είχε καταγγελθεί ότι η Αγιογράφος που έκανε μετάταξη το 2009 από την Ολυμπιακή όπου δούλευε ως αεροσυνοδός, στο Δημόσιο, είχε εξαιρεθεί.
Γ) (22.1.2012) «Όποιος επιχειρήσει να πειράξει τον κ. Παπανδρέου, θα μετατρέψει τη χώρα σε μία χώρα, στην οποία υπάρχει μακελειό»! .ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς κλήθηκε να σχολιάσει την κίνηση του οικονομικού εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη, να διαβιβάσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη δικογραφία για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ,.»
Δ) (20/01/2013, ακριβώς ένα χρόνο μετά): «Σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του Γ.Παπανδρέου και του Αν.Λοβέρδου, με αφορμή δήλωση του δεύτερου ότι διαφωνούσε ως μέλος της τότε κυβέρνησης με την ένταξη της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης, κατηγορώντας τόσο τον Γ.Παπανδρέου όσο και τον Γ.Παπακωνσταντίνου ότι είχαν σχέδιο να εντάξουν τη χώρα στο ΔΝΤ. «Κρίμα Ανδρέα» σχολίασε ο πρώην πρωθυπουργός. «Πρέπει να καταλάβετε ότι η Ελλάδα των κηπουρών έλαβε τέλος» ανταπαντά ο κ.Λοβέρδος.».
Ε) Βαρβαρότητα στις οροθετικές εκδιδόμενες ('Αυγή', 17/12/2011). «Σχολιάζοντας την προαναγγελία του υπουργού Υγείας κ.Λοβέρδου περί απέλασης των αλλοδαπών εκδιδόμενων γυναικών χωρίς χαρτιά που είναι φορείς του AIDS, το τμήμα φεμινιστικής πολιτικής του ΣΥΝ αναφέρει μεταξύ άλλων: "Ο κ.Λοβέρδος φαίνεται δεν αναγνωρίζει τον ρόλο και τις επιλογές των πελατών της πορνείας. Είναι προστάτης της 'ελληνικής οικογένειας', όπου σαφέστατα μέλη της είναι οι πελάτες των θυμάτων, οι επισκέπτες που ενισχύουν τη χείριστη εκμετάλλευση αυτών των γυναικών. Η σύμπλευση με ακροδεξιά στοιχεία σε κυβερνητικά κλιμάκια και σε γενικότερο πολιτικό πλαίσιο έχει ενσωματώσει όλες τις πατριαρχικές ιδεοληψίες που ταιριάζουν από ό,τι φαίνεται στον κ. υπουργό Υγείας. Αντί να αναγνωρίσει το απλό γεγονός ότι οι μετανάστριες ιερόδουλες είναι τριπλά θύματα (των εμπόρων ανθρώπων της χώρας που προήλθαν, των εκμεταλλευτών στη χώρα μας και των πελατών της 'ελληνικής' οικογένειας) και οφείλει μια πολιτεία να τις προστατέψει, δείχνει με το πιο βάρβαρο πρόσωπο την αναλγησία της κυβέρνησής του. Οι φορείς του AIDS είναι θύματα μιας κοινωνίας που χωρίζει τους ανθρώπους σε κατηγορίες. Αν κ. Λοβέρδο δεν θέλετε να φτάνει η ασθένεια στα σπίτια των ψηφοφόρων σας, τότε να κυνηγήσετε τους εμπόρους ανθρώπων, να προστατέψετε τα θύματα και να τα εντάξετε στην κοινωνία με αποζημίωση για αυτά που έχουν υποστεί. Η αναλγησία έχει τα όριά της!". Σε δική τους ανακοίνωση, οι Οικολόγοι Πράσινοι σημειώνουν: ".. Εξαθλιωμένες γυναίκες που όχι μόνο πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης αλλά και μολύνονται στη χώρα μας, τώρα απειλούνται και με απέλαση. Άραγε υπάρχουν επαρκή προγράμματα περίθαλψης στις χώρες που θέλει να τις απελάσει ο κ. Λοβέρδος; Με τη συμπεριφορά του ο φιλόδοξος Υπουργός αποδεικνύει πως όποιος δεν είναι άνθρωπος με τους 'ξένους' δεν είναι άνθρωπος τελικά ούτε με τους Έλληνες. Αντί να κρύβεται πίσω από έναν άκρως επικίνδυνο λαϊκισμό, η κυβέρνηση ας ξεκινήσει την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για το AIDS που κρατά στο συρτάρι 5 χρόνια τώρα"
Στ.) Άνοιγμα στη 'Χρυσή Αυγή' (12.2.2013): «Ακτιβίστικη χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός, σοσιαλιστής κ. Ανδρέας Λοβέρδος τη δράση της Χρυσής Αυγής, σε συνέντευξη του χθες στον Σκάι. Μάλιστα ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε τη Χ.Α. ως «το πρώτο κίνημα μετά τη Μεταπολίτευση που γεννιέται αυθεντικά.» "Αυτό γιατί να το καταγγείλει κανείς;" διερωτήθηκε στη συνέχεια ο κ. Λοβέρδος και αφού τα είπε όλα αυτά, φρόντισε να πάρει και τις αποστάσεις, λέγοντας ότι είναι αντίθετος με την πολιτική της» Mε την ευκαιρία να υπενθυμίσω μια κοινή θέση του ευσεβή σοσιαλιστή Συνταγματολόγου με τη Χ.Α. και με τον κ.Βορίδη της ΝΔ: "Η εσχάτη των ποινών, ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (21 /11/ 1997).Τέσσερα είναι τα βασικά επιχειρήματα πάνω στα οποία θεμελιώνω την επιστημονική θέση, ότι το ελληνικό ποινικό σύστημα χρειάζεται την επαναφορά της ποινής του θανάτου.".
Ζ) (22.01.2013) Διαψεύδουν τον κ.Λοβέρδο στο ΠΑΣΟΚ σχετικά με το μνημόνιο. Χθες ο κ. Μπεγλίτης ισχυρίστηκε ότι «ομόφωνα λάβαμε την απόφαση στο άτυπο υπουργικό τον Απρίλιο του 2010 για προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης». Η κυρία Κατσέλη και χθες «άδειασε» τον Λοβέρδο τονίζοντας: «Αρκετά πια με το ψέμα και τη διπλοπροσωπία». Τέλος, ο Γ. Πεταλωτής («Βήμα») υποστήριξε ότι ήταν ομόφωνη η στήριξη στον τριμερή μηχανισμό και ότι ο κ Λοβέρδος υπήρξε από τους υπουργούς που έδωσαν τη μάχη για την εφαρμογή του Μνημονίου
Η) (29/02/2012) «Υπάρχει Εισαγγελέας για τον κ.Λοβέρδο;
Κύριε Ροΐδη,
Ανακοινώθηκε πως «το υπουργείο Υγείας θα διαθέσει κονδύλι 300.000 ευρώ στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών για να στηρίξει συμπληρωματικά το πρόγραμμα σίτισης των αστέγων» (6.2.2012)....Ρωτάω λοιπόν
α. Το Κράτος δεν μπορεί να διαθέσει αυτό το ποσόν μέσω των Κοινωνικών του Υπηρεσιών και του Δήμου Αθήνας; ..
β. Νομιμοποιείται ένας Υπουργός να διαθέτει δημόσιο χρήμα σε πρόσωπα και μηχανισμούς που φαίνονται αφερέγγυα, ..
γ. Ελέγχει το Κράτος, κι αν ναι, με ποιο μηχανισμό, πότε και πως αν αυτή η περίεργη φιλανθρωπική δραστηριότητα της Εκκλησίας με ξένα κόλλυβα (δίνουν και τα Σούπερ Μάρκετ και οι πιστοί), διοχετεύει εκεί που πρέπει τα λεφτά, ή αν τα λεφτά πάνε στις τσέπες των ανεψιών των μητροπολιτών; Ελέγχει, και πως, αν είναι ειλικρινείς οι αριθμοί των σιτιζόμενων που ανακοινώνει αυθαίρετα η Εκκλησία χωρίς αναλυτική επεξήγηση της ανά ενορία κατανομής τους;
δ. Όταν η Δικαιοσύνη βρει χρόνο και εκδικάσει την υπόθεση Τσουκάτου, θα ελέγξει τα κίνητρα αυτής της δωρεάς του κ.Λοβέρδου, βουλευτή του εντιμότατου ΠΑΣΟΚ; ..μήπως απλά αγοράζει ψήφους, πελατεία και εκλογικό μηχανισμό μέσω της Αρχιεπισκοπής;»
**
ΥΓ
Διαβάστε για την Εκκλησία των Λοβέρδου-Φουρλεμάδη-Λαυρεντιάδη-Κυριακίδη
Συνέντευξη του μητροπολίτη Δωδώνης (από Ζακύνθου) Χρυσόστομου: (26-12-2011, City Press).
Δημ.:Τότε υπήρξαν οικονομικές και άλλες υποθέσεις που είχαν πλήξει την τότε ηγεσία της Εκκλησίας.
Μητρ.:Γιατί, δεν έχουμε οικονομικές τώρα; Τι έγινε με την «Αλληλεγγύη»; Τι έγινε με το Ίδρυμα Κόκκορη; Τι έγινε με τα. φιλέτα της Βουλιαγμένης, που τα πούλησαν αντί πινακίου άνευ φακής στη Σύνοδο; Ποια είναι η αλλαγή;
Δ.:Η υπόθεση της «Αλληλεγγύης» ανάγεται πάντως στην προηγούμενη περίοδο.
Μ.:Σύμφωνοι, αλλά τι έγινε; Έμεινε ατιμώρητος με τόσα εκατομμύρια που φέρεται ότι έχει καταχραστεί. Έχει στείλει γράμμα.
Δ.:Προς παραγραφή η «Αλληλεγγύη». Για ποιον μιλάτε;
Μ.:Για τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Φουρλεμάδη. Έχει στείλει γράμμα στην επιτροπή [σ.σ.: της Εκκλησίας] που τον κάλεσε και τους είπε: «Δεν έρχομαι, αλλά να ξέρετε ότι τα λεφτά που ζητάτε τα έχω εγώ για να πληρώσω τα δικαστήρια όταν με κατηγορήσουν δημοσιογράφοι, ο Ζακύνθου κ.ά.». Το υπουργείο Εξωτερικών ζητά πίσω τα χρήματα και η Εκκλησία είναι υποχρεωμένη να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Δεν πρέπει να βρει τους ενόχους; Να σας φέρω ένα παράδειγμα από τα εκατοντάδες που όζουν. Η «Αλληλεγγύη» κάνει με μια εταιρεία ένα συμφωνητικό για τη μεταφορά επισιτιστικής βοήθειας στο εξωτερικό. Το έργο κοστολογήθηκε 2 εκατ. ευρώ. Η μεταφορά δεν γίνεται και η εταιρεία καλείται να πάρει την αποζημίωσή της, που ανήρχετο σε 1,2 εκατομμύρια! Το μεγάλο κακό όμως είναι αλλού: ότι μιλούσαν για πρόγραμμα που είχε ήδη λήξει! Για την «Αλληλεγγύη» έχω στείλει γράμμα εδώ και ενάμιση χρόνο στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και του λέω: «Δεν μάθατε τίποτε περί "Αλληλεγγύης", στην οποία αναμειγνύονται και πολιτικά πρόσωπα; Τι θα κάνετε;». Νομίζω ότι το πάνε έτσι για να γίνει παραγραφή. Και επί τη ευκαιρία, ο κ. Δήμτσας [σ.σ.: γενικός διευθυντής της ΜΚΟ που διαδέχτηκε την «Αλληλεγγύη»] δεν ήταν και πριν συνεργάτης του Χριστόδουλου; Ούτε καν ο Μανωλιός δεν άλλαξε.
Δ.: Επιτρέψτε μου να επιμείνω στην υπόθεση των οικοπέδων της Βουλιαγμένης.
Μ.:Είναι σαφέστατη υπόθεση αμέλειας ή εγκληματικής πράξης. ..».


Δεν υπάρχουν σχόλια: