Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Χειρότερη η τελική έκδοση της "Αθηνάς" για την Ήπειρο. Ούτε λόγος για Πολυτεχνική Σχολή στο Πανεπιστήμιο, ενώ μετακομίζει και το τμήμα παραδοσιακής μουσικής από το ΤΕΙ Άρτας στο Ληξούρι.


Αν οι αντιδράσεις στην πρώτη έκδοση του σχεδίου «Αθηνά» δεν άφησε ευχαριστημένους τους Ηπειρώτες ούτε σε ότι έχει να κάνει με το Πανεπιστήμιο ούτε με το ΤΕΙ Ηπείρου, το τελικό σχέδιο έρχεται στην ουσία να δώσει το τελειωτικό χτύπημα αλλά και το έναυσμα για πολύ περισσότερες και πιο έντονες αντιδράσεις από τοπικούς φορείς. Αυτό γιατί το αίτημα της Πρυτανείας αλλά και του Συμβουλίου Διοίκησης για ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής πέρασε και ... δεν ακούμπησε από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, αλλά και γιατί το ΤΕΙ Ηπείρου βγαίνει πολύ πιο αποδυναμωμένο και με λιγότερα τμήματα από ότι είχε αρχικά χάσει και φυσικά χωρίς να υπάρχουν θετικές αλλαγές στα αιτήματα που αφορούσαν τμήματα σε Θεσπρωτία και Πρέβεζα. Ως το πλέον αρνητικά σημεία στο νέο σχέδιο για το Πανεπιστήμιο είναι η συνύπαρξη της Ιατρικής και του τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών ενώ η μοναδική θετική εξέλιξη αφορά στο τμήμα πλαστικών τεχνών που γίνεται πλέον Σχολή Καλών Τεχνών!Για το ΤΕΙ το σχέδιο «Αθηνά» μεταφέρει το τμήμα παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής από την Άρτα στο Ληξούρι και καταργεί στην πράξη ένα ακόμη τμήμα αυτό της ζωικής παραγωγής.

Η νέα εικόνα για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι η ακόλουθη:

-Φιλοσοφική Σχολή: Φιλολογίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Φιλοσοφίας- Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας
-Σχολή Επιστημών Αγωγής: Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης, Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών
-Σχολή Θετικών Επιστημών: Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, Πληροφορικής, Μηχανικών Επιστήμης Υλικών.
-Σχολή Επιστημών Υγείας: Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών, Ιατρικής.
-Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών: Οικονομικών Επιστημών
-Σχολή Καλών Τεχνών: Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης

Η νέα εικόνα του ΤΕΙ Ηπείρου διαμορφώνεται πλέον ως εξής:

-Σχολή Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, με έδρα την Άρτα και τμήματα: Γεωπονίας με κατευθύνσεις φυτικής παραγωγής, ζωικής παραγωγής, ανθοκομίας και αρχιτεκτονικής τοπίου.
-Σχολή Διοίκησης Οικονομίας και τμήματα λογιστικής και χρηματοοικονομικής με έδρα την Πρέβεζα και Διοίκησης Επιχειρήσεων με έδρα την Ηγουμενίτσα με κατευθύνσεις διοίκηση επιχειρήσεων, εφαρμοσμένων ξένων γλωσσών στη διοίκηση και την οικονομία, διοίκησης τουριστικών επιχειρήσεων.
-Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας με έδρα τα Ιωάννινα και τμήματα Λογοθεραπείας, Νοσηλευτικής και Βρεφονηπιοκομίας.
-Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών με έδρα την Άρτα και τμήμα μηχανικών πληροφορικής με κατευθύνσεις μηχανικών δικτύου, μηχανικών ηλεκτρικών υπολογιστών και μηχανικών λογισμικού.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: