Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Ν. Δένδιας: Στο τέλος καλοκαιριού το Κέντρο Μεταναστών στην Κακαβιά


Στο τέλος καλοκαιριού οριοθέτησε χρονικά τη λειτουργία του Κέντρου Κράτησης στην Κακαβιά, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας με δηλώσεις που έκανε κατά την επίσκεψή του στην Ηγουμενίτσα.

Ο Υπουργός το χαρακτήρισε «προαναχωρησιακό», θα φιλοξενεί δηλαδή λαθρομετανάστες για περιορισμένο χρονικό διάστημα από τη σύλληψή τους και μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τον επαναπατρισμό τους.

Ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την άμεση λειτουργία όμως τα περιθώρια δεν επιτρέπουν να γίνουν εφικτή πριν το τέλος καλοκαιριού. Το κέντρο θα φιλοξενεί περίπου 250 άτομα και θα δώσει λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ήπειρος. Μάλιστα ο κ. Δένδιας έκανε γνωστό ότι θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή και δύο με τρεις επιχειρήσεις- σκούπα (τύπου Ξένιος Δίας) ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης. «Είναι πολύ σημαντικό ότι για το Κέντρο Μεταναστών στην Κακαβιά δεν υπάρχει κοινωνική αντίδραση. Έτσι θα λειτουργήσει για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα και να ανακουφίσει τον κοινωνικό ιστό» σημείωσε ο Υπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Epiruspost.gr.

Ο κ. Δένδιας ρωτήθηκε για την ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα κρατητήρια των αστυνομικών διευθύνσεων της Ηπείρου, δήλωσε γνώστης αυτών αλλά όπως είπε δεν μπορούν να λυθούν από τη μια στιγμή στην άλλη. «Προσπαθούμε σε λίγους μήνες να λύσουμε τα προβλήματα πολλών ετών. Δεν είμαι μάγος...» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα στελέχη της ελληνικής αστυνομίας για την πολύ σημαντική δουλειά που κάνουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Ο Υπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στην πολύ σημαντική δουλειά που έγινε στον Έβρο για τη φύλαξη των συνόρων με την καθοριστική συνδρομή των συνοριακών που μετακινήθηκαν από την Ήπειρο...

Αυτό που διαφαίνεται πάντως είναι ότι οι μετακινήσεις αυτές θα συνεχιστούν. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Υπουργός ρωτήθηκε από το Epiruspost.gr για το θέμα, όμως δεν έδωσε καμία απολύτως απάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: