Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Οι Πρεβεζάνοι υποψήφιοι στην Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ – Ο Μάκης Νάτσιος εξελέγη στο Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας – Τι συνέβη στο 9ο Συνέδριο


Με τη σημερινή εκλογική «μάχη» για την ανάδειξη των μελών που θα στελεχώσουν την νέα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος, πέφτει η «αυλαία» του 9ου Συντακτικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.grανάμεσα στις 294 υποψηφιότητες  για τις θέσεις των 130 μελών (20% εν τέλει αποφασίστηκε να είναι το ποσοστό σταυροδοσίας) της Κ.Π.Ε. υπάρχουν και τα ονόματα 3 Πρεβεζάνων (Στέλλα Βαρτελάτου, Φώτης Ζέρβας, Αγνή Σμπόνια), ενώ ο Βασίλης Ιωάννου ανήκει στην κατηγορία το ανώτερο 50 επιπλέον μελών, θεσμικά τοποθετούμενων αριστίνδην. Αυτή η κατηγορία αφορά στους 28 βουλευτές του Κινήματος, εκείνους που εξελέγησαν στις εκλογές του Μαΐου, αλλά δεν επανεξελέγησαν στις εκλογές του Ιουνίου, στους διατελέσαντες πρόεδροι του κόμματος, καθώς επίσης και πρόεδροι μεγάλων Τριτοβάθμιων Οργανώσεων. Στην πρόταση αυτή δεν περιλαμβάνονται πάντως οι ευρωβουλευτές.

Για το κεντρικό πολιτικό όργανό του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται «μάχη» για το ποιο «ρεύμα» εντός του Κόμματος θα ελέγξει την πλειοψηφία, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει για το πώς θα διαμορφωθούν οι συμμαχίες και οι συσχετισμοί δύναμης (ομάδα «Καρχιμάκη», «Υφυπουργών», Παναγιωτακόπουλου, «Βενιζελικό μπλοκ», Παπανδρεϊκοί κ.α. ).

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν αποστάσεις από την κυβέρνηση για να δυναμώσει το ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος άφησε αιχμές για την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ το σύνθημα «Νάτος... νάτος ο Πρωθυπουργός» δόνησε την ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της εισόδου στο ΣΕΦ του πρώην Πρωθυπουργού, γεγονός που σχολιάστηκε αρκετά.

Εντύπωση προκάλεσαν επίσης και τα πολλά «καρφιά» ανάμεσα σε Παπανδρεϊκούς και Βενιζελικούς, όπως και για το γεγονός ότι πιστοποίησε την παρουσία της η νέα εσωκομματική αντιπολίτευση στην ηγετική τάση υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο Μάκης Νάτσιος εξελέγη στο Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας


Η Πρέβεζα όμως έχει παρουσία και στο Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, όπως αυτό διαμορφώθηκε από  εργασίες του 8ου Συνεδρίου. Το μέλος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ στην Πρέβεζα και τέως γραμματέας της ΠΑΣΠ στο ΤΕΙ Πρέβεζας, Μάκης Νάτσιος εξελέγη μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου, ενώ η θέση που έλαβε στην ψηφοφορία είναι εξαιρετικά κολακευτικό αποτέλεσμα για ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ από την επαρχία και ειδικότερα την Πρέβεζα (27ος σε 101).

http://www.atpreveza.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: