Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ισχυρή «πράσινη παρουσία» στην βουλή επιδιώκουν οι Οικολόγοi. Kλιμάκιο ξεκίνησε περιοδεία από την Πρέβεζα.



Από την πόλη της Πρέβεζας ξεκίνησε την περιοδεία τους στην Ηπειρο το κλιμάκιο των Οικολόγων Πρασίνων αποτελούμενο από του ψηφοδελτίου Επικρατείας Γιάννη Παρασκευόπουλο, το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Γιώργο Κανέλλη και τον συνεργάτη των Οικολόγων Πρασίνων στην περιοχή Κώστα Δημητρίου.


Το κλιμάκιο επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαίλη χθες το μεσημέρι και συζήτησε μαζί του θέματα που αφορούν το περιβάλλον ενώ ενημερώθηκε για τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος προκειμένου να δώσει λύσεις στα προβλήματα. Όπως τόνισε ο κ.Κανέλλης τόσο η Πρέβεζα όσο και η ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου αποτελούν σημεία ιδιαίτερου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος . Οι εκβολές του Αχέροντα, οι λιμνοθάλασσες, ο Αμβρακικός Κόλπος βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος για τους οικολόγους πράσινους οι οποίοι μάλιστα-μετά με την συζήτησή τους με την Δημοτικη Αρχή-διαπίστωσαν πρόοδο σε θέματα που αφορούν την διαχείριση των στερεών και υγρών αποβλήτων. Σύμφωνα με τον κ Κανέλλη η προστασία του περιβάλλοντος συνδέεται με πολύ σημαντικά πράγματα όπως είναι η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αλλά και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Ιδιαίτερη αναφορά το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Οικολόγων Πρασίνων έκανε στο αρδευτικό της πεδιάδας του Αχέροντα υπογραμμίζοντας ότι το έργο θα πρέπει να αναθεωρηθεί ριζικά , οι εκτάσεις που θα αποξηρανθούν να είναι οι μικρότερες δυνατές και συνάμα να μην θιγεί σε καμία περίπτωση η πλούσια βιοποικιλότητα της περιοχής.

Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές ο Γιάννης Παρασκευόπουλος τόνισε ότις εκείνο που επιδιώκουν οι οικολόγοι είναι μια ισχυρή «πράσινη παρουσία» στην επόμενη βουλή Όπως τόνισε ο κ.Παρασκευόπουλος το κόμμα ήταν ένα από τα πρώτα που έσπευσαν να πουν όχι στο μνημόνιο καταθέτοντας ωστόσο αντιπρόταση για την έξοδο από την κρίση. Εκτίμηση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας των Οικολόγων Πρασίνων είναι ότι έχουν «στοχοποιηθεί» ο ήλιος, η θάλασσα και τα ενεργειακά αποθέματα που διαθέτει η χώρα μας και τα οποία κάποιοι θέλουν -μέσω της παρατεταμένης ύφεσης-να «αξιοποιήσουν» εξαθλιώνοντας τον λαό και προσδοκώντας σε δικά τους μεγάλα οφέλη.  είπε χαρακτηριστικά ο κ.Παρασκευόπουλος παρομοιάζοντας το «μοντέλο» που σχεδιάζουν για την Ελλάδα ως το ίδιο «μοντέλο» που κατέστρεψε την ισπανική οικονομία.

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας των Οικολόγων Πρασίνων τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές με καθαρότερη και διαφανέστερη διαχείριση του κράτους, με ουσιαστική και στιβαρή διακυβέρνηση , περικοπές στην χρηματοδότηση των κομμάτων και μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών . «Χρωστάμε οι ίδιοι τις αλλαγές στον ευατό μας» τόνισε ο κ.Παρασκευόπουλος σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα «στον αυτόματο πιλότο». Τα δύο στελέχη των Οικολόγων Πρασίνων ανέφεραν ότι θα υπάρξουν ψηφοδέλτια σε κάθε Νομό τα οποια θα ανακοινωθούν σύντομα καλώντας τους πολίτες να πλαισιώσουν την προσπάθεια για ένα «πράσινο κίνημα». 

Το πρόγραμμα του κλιμακίου στην Πρέβεζα περιελάμβανε ακόμη συνάντηση με την Περιβαλλοντική Εταιρία καθώς και επίσκεψη στις εκβολές του Αχέροντα ενώ επόμενος σταθμός της περιοδείας τους στη Ηπειρο θα είναι η Αρτα. .

www.epirusgate.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: