Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Θα αντληθεί πετρέλαιο και φυσικό αέριο και στον Αμβρακικό;



Μία επίσημη δήλωση του βουλευτή Φλωρίνης της ΝΔ, Ευστάθιου Κωνσταντινίδη, στην εφημερίδα «Νέος κόσμος» της ομογένειας στην Αυστραλία, σημαίνει «συναγερμό» για την ευρύτερη περιοχή μας, όσον αφορά την εξόρυξη κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, για το ποιες θα πρέπει να είναι οι προτεραιότητες για τη μέλλουσα κυβέρνηση στην παρούσα οικονομική κρίση, ο κ. Κωνσταντινίδης υποστήριξε: «Στην Ελλάδα, έστω και αργά, αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε. Έτσι στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας έχουμε θέσει την ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας. Πολύ σύντομα θα αρχίσουν γεωτρήσεις στον Αμβρακικό Κόλπο, στο Κατάκολο, στην Ήπειρο και Νότια της Κρήτης για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, ενώ παράλληλα αναπτύσσονται οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενεργείας».

mapoil

Στην καταγραφή, έπειτα από ενδελεχή έρευνα, που είχε κάνει πριν από περίπου ένα χρόνο το Υπουργείο, στις περιοχές με κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, συγκαταλέγη και μία, ανοικτά του Αμβρακικού Κόλπου, πλησίον της πόλης της Πρέβεζας, όπως φαίνεται και στο χάρτη που δημοσίευσε συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Το ζήτημα είναι κατά πόσον οι εργασίες εξόρυξης θα ξεκινήσουν άμεσα και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για το οικοσύστημα της περιοχής. Μέχρι να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις, μάλλον πρόκειται για «γκάφα» του συγκεκριμένου βουλευτή, όσον αφορά την αμεσότητα των εργασιών. Ή μήπως όχι...

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: