Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Μέχρι το τέλος Μαΐου αντέχει οικονομικά το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.



Σε πολύ δύσκολη κατάσταση βρίσκονται Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, καθώς πολλά ιδρύματα δεν μπορούν πλέον να λειτουργήσουν απρόσκοπτα, εξαιτίας της οικονομικής δυσχέρειας στην οποία έχουν περιέλθει.


Τα χρονικά περιθώρια που υπάρχουν για τη σωστή λειτουργία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σύμφωνα με τον Πρύτανη Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, είναι μέχρι τέλη Μαΐου, ωστόσο το γεγονός ότι παρεμβάλλονται οι εκλογές της 6ης Μαΐου, αυτό περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

Το θέμα της οικονομικής συνέχειας των πανεπιστημίων πρόκειται να τεθεί την ερχόμενη Δευτέρα στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής που συγκροτήθηκε από το Υπ. Παιδείας για τις αλλαγές και τις βελτιώσεις στο Νόμο Διαμαντοπούλου.

Αν και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αντέχει ακόμη, όπως τονίζει ο κ. Αλμπάνης «η κατάσταση παραμένει δύσκολη». Γιατί με τη χρηματοδότηση μειωμένη στο 50% σε σχέση με το 2011 δεν μπορούν να προχωρήσουν οι διαγωνισμοί. Δεν μπορούν να γίνουν συμφωνίες με παροχές υπηρεσιών από εργολαβίες όπως είναι η σίτιση, η θέρμανση ή η καθαριότητα.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «μετά τον Μάιο δεν θα μπορούμε να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας, ή θα χρωστάμε, ή θα δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε».

Ο κ. Αλμπάνης παραδέχτηκε ότι υπάρχει καλή διάθεση από τον Γ. Μπαμπινιώτη, αλλά δεν είναι μόνο θέμα του Υπ. Παιδείας, αλλά και του Υπ. Οικονομίας, ενώ σημείωσε ότι θα πρέπει να αντιληφθεί η νέα Κυβέρνηση το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.



http://thesprotia-news.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: