Τρίτη 17 Απριλίου 2012

«Γιοφύρι της Άρτας» του Καναλακίου, κατάντησε το Κλειστό Γυμναστήριο.


Τον λαϊκό μύθο του «γιοφυριού της Άρτας» ζηλεύει το υπό κατασκευή κλειστό γυμναστήριο στο Καναλάκι, την έδρα του Δήμου Πάργας, καθώς εδώ και περίπου έξι χρόνια ολημερίς... χτίζεται, αλλά ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του.
Την ώρα που η Παραμυθιά και οι Φιλιάτες, που ανήκουν στην γειτονική Π.Ε. Θεσπρωτίας έχουν ήδη έτοιμα κλειστά γυμναστήρια, που αποτελούν πραγματικά αθλητικά «κοσμήματα», ο Καλλικράτειος Δήμος Πάργας με πληθυσμό 11.940 κατοίκους (απογραφή 2011), «παλεύει» να αποκτήσει το δικό του. Την ώρα που κρατικές πιστώσεις εξασφαλίζονται για... σουβλάκια, χορούς και πανηγύρια, ένα αθλητικό κέντρο, που θα αποτελέσει έργο πνοής για το Καναλάκι και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πάργας «βαλτώνει» και φθείρεται.
Πλάι σε εγκαταστάσεις, στις οποίες υποτίθεται πως οι πολίτες του Καναλακίου και κυρίως η νεολαία της περιοχής θα αθλούνται, τα... κατσίκια κυκλοφορούν ελεύθερα, καθώς ο χώρος δεν είναι περιφραγμένος, όπως θα έπρεπε, ενώ η υγρασία φθείρει τα υλικά και τις κατασκευές, που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Φθορές έχουν υποστεί και τα παράπλευρα γήπεδα του κλειστού γυμναστηρίου, που μπορεί να φιλοξενήσει παραπάνω από ένα αθλήματα.

S1030016

Η ομάδα μπάσκετ του Καναλακίου, η οποία αγωνίζεται στην Α1 Κατηγορία της ΕΣΚΑΒΔΕ, αναγκάζεται να δίνει τους εντός έδρας αγώνες της στην Πάργα και να πληρώνει έξοδα μετακίνησης, τη στιγμή που συντηρείται με θυσίες από τους ανθρώπους της διοίκησης.
Γενικότερα, φαίνεται πως ορισμένους δεν τους απασχολεί, αν η νεολαία αντί να βρίσκεται σε αθλητικούς χώρους, περνάει την ώρα της στις καφετέριες...
Το atpreveza.gr πραγματοποίησε τη δική του έρευνα για το συγκεκριμένο ζήτημα και σας παραθέτει τα στοιχεία.
Με απόφαση που φέρει την υπογραφή του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Θάνου Μωραϊτη, η κατασκευή του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου του πρώην Δήμου Φαναρίου, εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου, στον υποτομέα «Ελλάδα 2004-Δίκτυο προπονητηρίων». Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα πάντα με τα σχετικά έγγραφα του Υπουργείου.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, είναι 1,291,269.00 ευρώ, από τα οποία μέχρι τις 31/12/2010 είχαν πληρωθεί τα 1,002,771.26. Από τη συγκεκριμένη ημερομηνία όμως και για όλο το 2011 οι κρατικές πιστώσεις που έχουν εξασφαλιστεί είναι... 0 ευρώ.
Λεφτά λοιπόν... δεν υπάρχουν. Είναι πάντως κρίμα να μένει παρατημένο ένα έργο, που σχεδόν έχει οοκληρωθεί. Οι τοπικοί φορείς θα πρέπει να πιέσουν καταστάσεις, ώστε η περιοχή να αποκτήσει το δικό της αθλητικό «στολίδι», βρίσκοντας την απαραίτητη χρηματοδότηση, για να ολοκληρωθούν οι εργασίες.


Δείτε σχετικό βίντεο



www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: